Amestec de condimente mediteraneene

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Reteta de vedeta, 6 Mar 2013 | 13396 vizualizari

 

Sunteti pregatiti pentru o noua lectie despre mirodenii? :)
Citeam intr-una din multele carti pe care le detin in biblioteca mea despre mirodenii, cu titlul "Dieta Mediteraneana" de Myrsini Lambraki, ca plantele aromatice sunt sursa de viata pentru majoritatea preparatelor culinare, dand gust dar si marind valoarea nutritiva a mancarii. De asemenea, sunt atat de multilaterale incat pot transforma preparatele noastre. Pentru bucataria greaca regele plantelor aromatice este oregano, apoi cimbrul, menta si rozmarinul. Pentru bucataria italiana, favoritele sunt busuiocul, salvia si maghiranul. Englezii prefera menta, in timp ce francezii prefera cimbrul si dafinul. Planta favorita a spaniolilor si marocanilor este sofranul. Grecii presara oregano pe peste, carne fripta, branza feta si chiftelute din carne. Tot ei folosesc la infuzii o multime de plante salbatice care in bucataria internationala se folosesc drept condimente.

 

INGREDIENTE

  • piper negru boabe; 
  • oregano uscat; 
  • busuioc uscat;
  • rozmarin uscat;
  • cimbru uscat;
  • menta uscata;
  • sare de mare/ fleur de sel; 
  • frunze de lime; 
  • foi de dafin;
  • salvie; 
  • maghiran; 
  • chimen (optional).
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec de condimente mediteraneene:

Toate ierburile si condimentele se amesteca si se pastreaza intr-un recipient inchis ermetic intr-un loc ferit de lumina. Dafinul se macina cu rasnita in cazul in care aveti frunzele intregi. Chimenul se macina si acesta pana se obtine un praf si se include in mix. Amestecul meditereanean sau grecesc se poate folosi la asezonarea carnii de pui, a cartofilor, in orez, la paste, carne de miel. Patru dintre aceste condimente fac parte din amestecul "Herbs de Provence", respectiv: rozmarinul, cimbrul, maghiranul si dafinul.
Despre majoritatea dintre ingredientele amestecului mediteranean, am povestit pe scurt la rubrica "Stiati ca" in diferite postari, insa pe indelete vor urma si alte informatii utile despre modul de folosire, conservare, pastrare si combinare a condimentelor si ierburilor.
Ca si punct comun, busuiocul, cimbrul, dafinul, maghiranul, oregano, patrunjelul, rozmarinul se asorteaza toate cu cartofii prajiti sau la cuptor, in sufleu sau in salata.
Amestecul poate fi folosit si in salata (Ceasar, dar nu numai) ca si dressing amestecat cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de condimente mediteraneene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufe cu castane