Dupa parerea mea, asta-i cel mai gustos burger! Si-o spun in cel mai obiectiv mod cu putinta :)))
Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;
Taiati-le cuburi;
Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;
Amestecati-le cu sare si piper;
Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;
Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;
Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;
Puneti ulei de masline si unt in tigaie;
Tocati usturoiul marunt;
Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;
Taiati ceapa rosie julien;
Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;
Asezati carnea pe chifla;
Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;
Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;
Serviti cu cartofi prajiti;
Pofta buna !