Amandine

de mirela0911 in Prajituri, 22 Ian 2012 | 9047 vizualizari

 

Sursa de inspiratie........Miha, mersi! Doar putine modificari, nici nu se observa. Si cat de buna e!!!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • 100g zahar
  • 3 lg sirop din zahar caramelizat (2lg zahar stins cu 3 lg apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana faina
  • 2 lg cacao
  • 1 lgt praf de copt
  • esenta de rom

Pt. crema:

  • 200g unt
  • 100g zahar pudra
  • 3 lg cacao
  • esenta rom
  • 1 galbenus

Pt. sirop:

  • 100g zahar
  • 150ml apa
  • 1 plic capuccino
  • esenta de rom

Pt. glazura:

  • 100g ciocolata cu lapte
  • 60ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul ca la maioneza, se adauga esenta de rom si siropul de zahar racit. Se toarna peste albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se mogenizeaza cu miscari de jos in sus. Se toarna amestecul in tava tapetata cu unt si hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pt. cca 25 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit.

Crema: Se amesteca bine untul cu 80g zahar pudra. Intre timp, galbenusul se freaca cu 20g zahar si se pune pe baie de abur pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga peste unt. Se adauga si cacaoa si esenta de rom. Va iesi o crema fina si buuuuna.

Siropul: Se pune la foc intr-o craticioara apa cu zaharul si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Se ia de pe foc si se adauga capuccino. Se amesteca bine pana se dizolva, se adauga si esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua. Se insiropeaza o parte cu jumatate din siropul de mai sus dupa care se unge cu crema si se aseaza a doua parte de blat insiropata cu restul de sirop. Deasupra se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu frisca si lasata putin sa se raceasca.

Se taie cubulete potrivite si se orneaza cu cate un mot de frisca fiecare. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

24.01.2012, 20:59

Mona scumpa n-a fost cu intentie, a fost cu amandine ti-am dat un pupic sa-ti treaca

mary06 1

28.01.2014, 14:30

Pt glazura amestecati frisca cu ciocolata topita?Dar frisca trebuie batuta cu mixerul?

mirela0911 1

28.01.2014, 19:29

Mary06, frisca lichida se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata rupta bucati (nu se lasa sa dea clocot)si se amesteca continuu pana se topeste ciocolata, se ia de pe foc, se lasa la racit un pic apoi se toarna peste prajitura! Spor la treaba!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Amandine