Tarta multifructe

de silvi0ara in Prajituri, 16 Iun 2010 | 4240 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat  
  • 300g faina  
  • 100g zahar  
  • 200g unt rece  
  • 1 galbenus ou  
  • 1 lingura apa rece  
  • o prize sare  
  • 1 plic zahar vanilat  
  • Crema  
  • 1 litru lapte  
  • 5 galbenusuri  
  • 5 linguri zahar  
  • 4 linguri amidon de porumb  
  • 4 plicuri zahar vanilat  
  • 75g unt  
  • 3 piersici  
  • 3 caise  
  • 5 capsuni  
  • 6-7 cirese  
  • 1 plic Tort-Gelee transparent
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta multifructe:

Se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare,se adauga untul taiat cubulete si se amesteca,se adauga galbenusul si apa rece si se framanta un aluat omogen.Se formeaza o minge si se da la rece pentru 30 de minute. Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Ca sa nu se arda marginile si ca sa nu se umfle, se acopera cu folie de aluminiu in care se pot pune boabe de fasole.

Se da tava la cuptorul preancins la 180gC pentru 20-25 de minute, inainte cu 5 min scoateti folia de aluminiu, sa se coaca un pic mai bine si parte de sus a tartei. Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca si il puneti pe un platou .

Intre timp pregatim unplutura. Intr-o craticioara se pune laptele la fiert.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul,vanilia si o priza de sare pana isi dubleaza volumul,se adauga apoi amidonul,se omogenizeaza.Se toarna laptele fierbinte peste crema de oua.Se pune inapoi pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa,se ia de pe foc si se adauga untul,amaestecand pana se topeste.Se lasa sa se raceasca.Apoi se umple tarta cu crema si se orneaza in functie de preferinta.Eu am folosit piersici pe care mai intai le-am oparit in apa cu zahar ca sa se poate curate mai bine pielita de pe  ele,apoi le-am taiat felii subtiri.Caisele le-am folosit neoparite,taiate tot felii subtiri,capsunile taiate si jumatati de cirese.La final se toarna gelatina pregatita conform indicatiilor de pe pachet.Se lasa la rece inainte de a fi servita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta multifructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

silvi0ara 1

17.06.2010, 11:13

Nu am dispartut,am fost plecata la mare intr-o vacanta tare frumoasa.
Abia,am revenit,asa ca o sa incep iar sa gatesc,desii pe caldurile aste nu prea imi vine.

Sylvia 1

17.06.2010, 11:15

Ador tartetele tale Toate furculitele din lume, este minunata !

silvi0ara 1

17.06.2010, 15:37

Multumesc mult Sylvia.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu capsuni