A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert tort Oreo

Postat de: momo121 in Torturi

Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem...Citeste continuarea

Desert fursecuri crapate cu nuca -...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna.  Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam.  In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si...Citeste continuarea

Desert prajitura Coca-Cola

Postat de: Dea_Dea in Prajituri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam...Citeste continuarea

Desert fursecuri pentru Mos Craciun

Postat de: momo121 in Dulciuri

       Amestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins.       Impartim...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de cartofi cu...

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea

Desert tort cu struguri

Postat de: sufletista in Torturi

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce...Citeste continuarea

Apertitiv saleuri de casa (2)

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se...Citeste continuarea

Desert tort profiterol

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru inceput pregatim cojile de profiterol:         Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand...Citeste continuarea

Desert prajitura din albusuri si...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat:        Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....Citeste continuarea

Desert biscuiti cu ciocolata si...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea

Pizarai sau pitarai sau colacei de...

Postat de: ioana_lupu in Piine

Intr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea

Desert cornete cu crema de vanilie

Postat de: panacris in Dulciuri

Foietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...Citeste continuarea

Desert tort cu crema caramel si...

Postat de: sufletista in Torturi

Blat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea

Sos de caramel

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: ctlina in Prajituri

Pregatiti intai  blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de...Citeste continuarea

Aperitiv tartine cu branza, avocado...

Postat de: autodiag in Aperitive / Garnituri

Fructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea

Irish coffee

Postat de: dantes in Cocktail

  Intr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sfecla rosie

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea

Desert Macarons si 7 ani de Bucataras

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...Citeste continuarea

Desert tort cu trei feluri de...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...Citeste continuarea

Reteta nr. 550 - Tort Vasile...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se...Citeste continuarea

Dulceata de mandarine cu whisky,...

Postat de: ancutsa in Dulceata / Gem

  Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu...Citeste continuarea

Desert Tiramisu cu fructe de padure

Postat de: panacris in Prajituri

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se  pune într-un...Citeste continuarea

Desert ecleruri cu crema de vanilie

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...Citeste continuarea

Chiftelute din cod alb

Postat de: violeta30 in Salau

Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea

Ciorba din oase de porc

Postat de: violeta30 in Supe/Ciorbe

Legumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea

Salata a la russe

Postat de: violeta30 in Salate

Punem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu merisoare si...

Postat de: panacris in Torturi

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si portocale

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...Citeste continuarea

Desert tort cu mure, nuci si crema...

Postat de: oanapl in Torturi

Încălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu lamaie si mure

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...Citeste continuarea

Desert tort entremet cu gem de zmeura

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana,...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, zmeura si...

Postat de: oanapl in Torturi

Se separă albușurile de gălbenușuri.  Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...Citeste continuarea

Desert bomboane aromate

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

In bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia....Citeste continuarea

Placinta cu carne de porc

Postat de: oanapl in Porc

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea

Salata de pui cu ciuperci si porumb...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Legumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama...Citeste continuarea

Platou festiv, pentru revelion

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea

Costite de vitel marinate in vin rosu

Postat de: mihaelar63 in Vita

Costita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea

Paine cu secara, mac si susan

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Ingredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea

Tocanita de ardei capia copti, cu...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se...Citeste continuarea

Desert budinca de cozonac

Postat de: Bucataras in Dulciuri

Taie cozonacul in cuburi.  Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac.  Adauga bucati de rahat,...Citeste continuarea

Desert budinca din cozonac cu...

Postat de: eumimi in Dulciuri

Mai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si...Citeste continuarea

Pui cu salvie si lamaie, papardelle...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea

Melcisori aperitiv cu carne tocata

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu cabanos si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .  Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea

Desert Orange curd

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune...Citeste continuarea

Cartofi cu unt

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legume

Cartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea

Friptura in vas roman cu sos de rosii

Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carne

Așezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale...Citeste continuarea

Supa de curcan cu smantana si linte...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Pieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala  . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa  si usturoiul se toaca marunt . Sotati...Citeste continuarea

Desert tort Stefania

Postat de: violeta30 in Torturi

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]