Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert tort Oreo
Postat de: momo121 in TorturiOuale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea, pe urma adaugam uleiul si esenta de rom, omogenizam, iar la final faina cu cacao si praful de copt, cernute impreuna. Mixam bine pana obtinem...Citeste continuarea
Desert fursecuri crapate cu nuca -...
Postat de: deyutzky in DulciuriPunem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna. Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam. In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si...Citeste continuarea
Desert prajitura Coca-Cola
Postat de: Dea_Dea in PrajituriBlat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana,devin o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam iarasi pana spuma devine lucioasa.In continuare adaugam...Citeste continuarea
Desert fursecuri pentru Mos Craciun
Postat de: momo121 in DulciuriAmestecam untul topit cu zaharul, vanilia si laptele, apoi adaugam ingredientele uscate si framantam pana obtinem o coca usor de intins. Impartim...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de cartofi cu...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se fierb în coajă în apă rece sărată, neacoperit cca. 25 de minute. Apoi se curăță cât sunt calzi, se rad și se amestecă cu untul și smântâna...Citeste continuarea
Desert tort cu struguri
Postat de: sufletista in TorturiMixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul in fir subtire si mixam pana ce...Citeste continuarea
Apertitiv saleuri de casa (2)
Postat de: ancutsa in Aperitive / GarnituriÎntr-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se...Citeste continuarea
Desert tort profiterol
Postat de: momo121 in TorturiPentru inceput pregatim cojile de profiterol: Apa, laptele, untul, zaharul si un praf de sare, toate le punem intr-un ibric (oala) de marime medie si cand...Citeste continuarea
Desert prajitura din albusuri si...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Intr-un bol mixam albusurile cu sarea pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul, putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....Citeste continuarea
Desert biscuiti cu ciocolata si...
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai mixam untul moale ( de la temperatura camerei) cu zaharul timp de 2-3 minute. Adaugam apoi ouale, apoi uleiul si mai mixam dupa fiecare cate 1 minut. Adaugam faina amestecata cu...Citeste continuarea
Pizarai sau pitarai sau colacei de...
Postat de: ioana_lupu in PiineIntr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea
Desert cornete cu crema de vanilie
Postat de: panacris in DulciuriFoietajul se laasă la dezghețat lent, în frigider. Apoi se întinde pe masa de lucru și se taie fâșii de cca. 1 cm lățime, pe toată lungimea foii. Formele de conuri...Citeste continuarea
Desert tort cu crema caramel si...
Postat de: sufletista in TorturiBlat-albusurile le mixam spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam...Citeste continuarea
Sos de caramel
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-o tigaie incalzita adaugam bomboanele, lasam sa se topeasca la foc mic amestecand continuu pentru a nu se arde caramelele. Cand s-au topit, luam tigaia de pe foc, adaugam untul la...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: ctlina in PrajituriPregatiti intai blatul de cacao: Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma cu un praf de sare. Frecati galbenusurile cu 'zaharul' si cacaoa. Adaugati pudra de...Citeste continuarea
Aperitiv tartine cu branza, avocado...
Postat de: autodiag in Aperitive / GarnituriFructul de avocado se taie longitudinal pe jumatate. Se rotesc cele doua jumatati in sens invers, se despart si se inlatura samburele. Cu ajutorul unei linguri se scoate miezul din coaja. Daca...Citeste continuarea
Irish coffee
Postat de: dantes in CocktailIntr-un pahar mediu, amestecați o măsură de Irish whiskey, un cub de zahăr brun și 3 măsuri de cafea fierbinte neagră. Apoi adăugați o linguriță sau două de frișcă...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sfecla rosie
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe curata sfecla, se spala bine apoi se taie in bucatele mai mici. Se dau prin blender si se maruntesc bine. Se separa ouale. Se pune intr-un bol sfecla macinata si se adauga galbenusurile si...Citeste continuarea
Desert Macarons si 7 ani de Bucataras
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAlbusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea...Citeste continuarea
Desert tort cu trei feluri de...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiSe separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de...Citeste continuarea
Reteta nr. 550 - Tort Vasile...
Postat de: ancutsa in TorturiOrnamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se...Citeste continuarea
Dulceata de mandarine cu whisky,...
Postat de: ancutsa in Dulceata / GemSe spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se taie mărunt cojile, se adaugă zahărul și se amestecă. Se lasă așa două ore. Se pune pe foc o crăticioară cu...Citeste continuarea
Desert Tiramisu cu fructe de padure
Postat de: panacris in PrajituriBrânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul și smântâna pentru frișcă. Gelatina se prepară conform indicațiilor de pe ambalaj (se pune într-un...Citeste continuarea
Desert ecleruri cu crema de vanilie
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se...Citeste continuarea
Chiftelute din cod alb
Postat de: violeta30 in SalauDăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în...Citeste continuarea
Ciorba din oase de porc
Postat de: violeta30 in Supe/CiorbeLegumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de...Citeste continuarea
Salata a la russe
Postat de: violeta30 in SalatePunem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune...Citeste continuarea
Desert cheesecake cu merisoare si...
Postat de: panacris in TorturiBiscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit,...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si portocale
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma de albusuri...Citeste continuarea
Desert tort cu mure, nuci si crema...
Postat de: oanapl in TorturiÎncălzești 200 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 200g ciocolată ruptă bucățele. După un minut amesteci bine și vei obține o...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu lamaie si mure
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se...Citeste continuarea
Desert tort entremet cu gem de zmeura
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana,...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata, zmeura si...
Postat de: oanapl in TorturiSe separă albușurile de gălbenușuri. Într-un bol se mixează untul foarte moale (scos din frigider cu câteva ore înainte) împreună cu zahărul măcinat (60g),...Citeste continuarea
Desert bomboane aromate
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia....Citeste continuarea
Placinta cu carne de porc
Postat de: oanapl in PorcCarnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea
Salata de pui cu ciuperci si porumb...
Postat de: mihaelar63 in SalateLegumele se fierb impreuna cu pieptul de pui ca si pentru o supa . Eu am mai fiert in aceasta zeama un os de vita . Legumele si pieptul de pui racite le-am folosit la salata . Zeama...Citeste continuarea
Platou festiv, pentru revelion
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriMai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea
Costite de vitel marinate in vin rosu
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se spala si se portioneaza in bucati . Se pune intr-o oal acostita , ceapa rosie taiata ,usturoiul ,sare piperul si vinul . Mai turnati apa cat sa acopere costita ....Citeste continuarea
Paine cu secara, mac si susan
Postat de: mihaelar63 in PiineIngredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea
Tocanita de ardei capia copti, cu...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeArdeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se...Citeste continuarea
Desert budinca de cozonac
Postat de: Bucataras in DulciuriTaie cozonacul in cuburi. Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. Adauga bucati de rahat,...Citeste continuarea
Desert budinca din cozonac cu...
Postat de: eumimi in DulciuriMai intai taiem cozonacul in cubulete. Apoi ungem un vas de yenna cu ulei si punem cuburile de cozonac cat mai uniform si cat mai ingramadite. Batem ouale cu zaharul si cu laptele si...Citeste continuarea
Pui cu salvie si lamaie, papardelle...
Postat de: mihaelar63 in PuiPuiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea
Melcisori aperitiv cu carne tocata
Postat de: eumimi in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul foietaj intr-o foaie subtire pe blatul de lucru presarat din abundenta cu faina. Ungem aluatul cu ketchup. Calim o ceapa si adaugam carnea tocata. Lasam 10 minute pe...Citeste continuarea
Piept de pui umplut cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor . Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea
Desert Orange curd
Postat de: mirela0911 in DulciuriIntr-o craticioara de inox cu fundul dublu se pun galbenusurile si zaharul. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga coaja de portocala si sucul de portocale. Se amesteca bine apoi se pune...Citeste continuarea
Cartofi cu unt
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de legumeCartofii se curata se spala si se taie rondele putin mai groase camde1.5-2 cm . Se pun rondelele de cartofi la fiert in apa cu sare . Nu lasati sa se fiarba prea mult pana devin prea...Citeste continuarea
Friptura in vas roman cu sos de rosii
Postat de: violeta30 in Mancaruri cu carneAșezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale...Citeste continuarea
Supa de curcan cu smantana si linte...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePieptul de curcan se spala si se taie cubulete . Legumele se curata si se spala . Morcovul si patrunjelul se taie cubulete . Ceapa si usturoiul se toaca marunt . Sotati...Citeste continuarea
Desert tort Stefania
Postat de: violeta30 in TorturiPunem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe...Citeste continuarea