Fidegua de carne

de ReteteAlina in Mancaruri cu carne, 21 Apr 2020 | 2699 vizualizari

 

Este o reteta de mancare cu specific sapaniol.

 

INGREDIENTE

  • 350 grame de macaroane subtiri
  • 500 grame carne de porc (se poate pune 250 gr de carne de porc si 250 grame de piept de pui)
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 1 pahar de suc de rosii
  • 1 litru de apa
  • Putin sofran
  • Sare
  • Piper
  • Vegeta
  • 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fidegua de carne:

Carnea se spala si se taie cuburi mici.
Ceapa si ardeiul se taie marunt si se pun la calit. Dupa ce s-au calit, adaugam carnea si lasam sa se caleasca pana ce carnea se albeste.Apoi se adauga apa, bulionul, cateii de usturoi pisati, sofranul, piper, foaia de dafin, sare sau vegeta dupa gust.

Se lasa sa fiarba totul vreo 20 de minute, pana cand carnea este fiarta. La sfarsit se adauga macaroanele si se lasa la fiert dupa instructiunile de pe pachetul macaroanelor. Dupa ce s-au fiert, se opreste focul si inainte de a servi, se lasam cratita acoperita timp de 15 minute.
Se poate servi cu patrunjel tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosi mai putin usturoi, dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fidegua de carne" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pappardelle cu ragu de iepure