Oua vopsite de Paste

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2020 | 3045 vizualizari

 

Este prima dată când pregătesc ouă roșii (și alte culori) de Paște. Până acum le pregăteau bunica și mama-soacră. Anul acesta, dată fiind situația, a trebuit să le pregătesc eu, cu puțin ajutor din partea fetelor. Am făcut puține, pentru a păstra tradiția. Hristos a înviat!

 

INGREDIENTE

  • 11 ouă albe
  • 2 linguri cu sare fină
  • 20 linguri oțet
  • vopsea de ouă (4 culori)
  • 2 linguri ulei
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua vopsite de Paste:

Pentru început se degresează ouăle.

Se spală cu apă călduță și puțin detergent de vase, cu ajutorul unui burete, apoi se limpezesc bine. 
Se pune apă într-o oală, se adaugă sarea și se amestecă ușor până când se topește. Se adaugă ouăle și se pun la fiert (eu am pus mai multe ouă și le-am folosit la drob). Se lasă circa 10-15 minute, la foc mic, din momentul în care apa începe să fiarbă. Se scot cu grijă pe un prosop și se lasă puțin la răcit. 


Se pune apă clocotită intr-un borcan mai mare, se adaugă vopseaua de oua și 5 linguri oțet, conform instrucțiunilor de pe plic. Eu am folosit 4 culori, astfel încât am pus apă în 4 recipiente. Se scufundă apoi în vopsea 3-4 ouă și se lasă câteva minute până când se colorează. La fel se procedează cu toate ouăle. 

Se scot pe șervețele de hârtie și se lasă să se usuce. Se pune puțin ulei pe un șervețel și după ce ouăle s-au răcit puțin, se șterg bine pentru a căpăta un luciu frumos.

TIPS-URI

1

din cantitatea de vopsea aflată în acel plic se pot face câte 10 ouă verzi / albastre / galbene și 30 ouă roșii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua vopsite de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cosulet de ceapa cu salata boeuf