Duo Tiramisu- un tort rapid si delicios facut cu piscoturi si doua tipuri de creme.
Mai intai pregatim crema alba. Cele doua galbenusuri le mixam cu zaharul pudra pana cand devin o crema albicioasa. Le punem apoi 10 minute pe baie de aburi. In acesti timp le amestecam cu un tel. Apoi le lasam deoparte la racit.
Mixam frisca lichida apoi o impartim in 2 boluri in cantitati egale. Intr-unul dintre boluri adaugam si Nutella si o cutie de mascarpone ( 250 gr) si mai mixam 1-2 minute maxim. Deci crema de ciocolata a fost compusa din: 125 ml frisca lichida, 250 gr Nutella si 250 gr mascarpone.
In celalalt bol cu frisca adaugam crema de galbenusuri racita si cealalta cutie de mascarpone (250 gr) si mai mixam 1-2 minute maxim. Deci crema alba de mascarpone a fost compusa din : 125 ml frisca lichida, 2 galbenusuri, 3 linguri de zahar pudra si 250 gr mascarpone.
Trecem 2-3 secunde piscoturile prin compot de ananas si le asezam intr-un strat pe platou. Adaugam crema de ciocolata si o acoperim cu alt strat de piscoturi.Adaugam apoi crema de mascarpone si dam la rece 1 ora. Inainte sa servim, pudram cacao deasupra tortului.