Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o paleta pana ce ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 4 felii.
Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu,pana ce se topeste.
Adaugam galbenusurile,zaharul,amestecam si mai lasam pe foc cca 1 min,avem grija sa nu fiarba.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam mascarponele,mixam pana ce se omogenizeaza si dam crema la rece cateva ore(preferat peste noapte).
Mixam crema de ciocolata,adaugam frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.
Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.
Plicurile de ness le amestecam cu esenta de vanilie si putina apa cat sa se dizolve.
Adaugam peste crema si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-insiropam-1/2 crema de cafea-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 4 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema de cafea ramasa.
Dam la rece 3 min dupa care decoram tortul cu ciocolata neagra topita impreuna cu 2 linguri frisca.(avem grija sa nu fiarba)
Topim ciocolata alba pe baie de abur(eu am preferat sa o topesc in ambalajul ei)am taiat un orificiu mic,desenam cercuri peste galzura de ciocolata,
Cu ajutorul unei scobitoare tragem linii incepand din mijlocul tortului.
Dam la rece 2-3 ore inainte sa il servim.