Desert tort cu crema de cafea si ciocolata

de Lau in Torturi, 19 Apr 2020 | 3004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • un varf cutit sare
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa
  • 14 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 150 g faina
  • 40 ml Amaretto
  • Crema de ciocolata
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 300 ml smantana de tara
  • 400 g mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca linchida
  • esenta de rom
  • Crema de cafea
  • 200 ml frisca
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g mascarpone
  • esenta de vanilie
  • 3 plicuri ness
  • Decor
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 100 g ciocolata alba
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de cafea si ciocolata:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,Amaretto si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina amestecata cu praful de copt si cacao,amestecam cu o paleta pana ce ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il taiem in 4 felii.

Crema de ciocolata-intr-un vas adaugam smantana impreuna cu ciocolata rupta bucati si punem pe foc amestecand continuu,pana ce se topeste.

Adaugam galbenusurile,zaharul,amestecam si mai lasam pe foc cca 1 min,avem grija sa nu fiarba.

Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care adaugam mascarponele,mixam pana ce se omogenizeaza si dam crema la rece cateva ore(preferat peste noapte).

Mixam crema de ciocolata,adaugam frisca mixata si mixam pana ce se omogenizeaza.

Crema de cafea-mixam smantana cu frisca pana ce devine o crema pufoasa,adaugam mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.

Plicurile de ness le amestecam cu esenta de vanilie si putina apa cat sa se dizolve.

Adaugam peste crema si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam adaugam 1/2 crema de ciocolata-a 2 foaie de blat-insiropam-1/2 crema de cafea-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 4 foaie de blat-insiropam si imbracam tortul cu crema de cafea ramasa.

Dam la rece 3 min dupa care decoram tortul cu ciocolata neagra topita impreuna cu 2 linguri frisca.(avem grija sa nu fiarba)

Topim ciocolata alba pe baie de abur(eu am preferat sa o topesc in ambalajul ei)am taiat un orificiu mic,desenam cercuri peste galzura de ciocolata,

Cu ajutorul unei scobitoare tragem linii incepand din mijlocul tortului.

Dam la rece 2-3 ore inainte sa il servim.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort pascal