publicat la 06.12.2014
publicat la 16.11.2014
publicat la 16.11.2014
Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.
Bucataras.ro
[email protected]
Negresa de post glazurata
Intr-un lighean punem toate ingredientele de mai sus si amestecam cu telul. Luam o tava si o tapetam cu hartie,rasturnam compozitia si bagam la cuptor pana se rumeneste incercand ca la chec cu scobitoarea. O scoatem si o lasam sa se raceasca,si intre timp facem glazura. Pt. glazura:...
Prajitura Ravani
Intr-un lighean batem uleiul cu zaharul si cu cate un ou pe rand, punem vanilia si razatura de portocala. Cernem faina cu grisul si praful de copt. Amestecam bine cele doua preparate de mai sus sa devina un aluat ca la chec. Rasturnam in tava si punem la cuptor 30 de min. la 200 de...
Prajitura de dovleac dulce
Curatam dovleacul si il taiem cubulete mici. Intr-un vas adinc punem uleiul,scucul de porocale ,razatura de portocala,zaharul,stafida,praful de copt,praful de scortisoara si cuisoare .Amestecam bine pana se topeste zaharul. Punem faina si amestecam usor,adaugam dovleagul si-l incorporam...
Chec cu ciocolata
Separam albusul de galbenus.Albusurile le batem cu un praf de sare,si galbenusurile cu zahar si esenta de vanilie. Cernem faina cu cacao si praful de copt. Intr-o tigaita punem ciocolata la topit cu frisca lichida cand ia clocot dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata si se face...
Desert prajitura cu iaurt si caise
Blat: Separam ouale si batem albusul cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile le frecam cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Amestecam cele doua compozitii usor cu spatula, adaugam faina cernuta impreuna cu cacaua si praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem...
Placinta cu mere de vara
Curatam merele si le taiem feliute ,le punem in cratita cu zahar si le calim 5 min. Lasam sa se raceasca si facem blatul. Separam ouale si batem albusul spuma cu un praf de sare. Glbenusurile le batem cu ulei ,zahar,si lapte. Cernem faina cu praful de copt. Amestecam usor cu o...
Mousse de ciocolata cu frisca
Batem albusurile cu un praf de sare sa devina tare ca pt. bezea. Batem frisca lichida paina devine aproximativ tare. Punem ciocolata sa se topeasca la baie marina. Batem galbenusurile cu zahar pina se deschid la culoare apoi turnam peste galbenusuri ciocolata topita si amestecam...
Brownies cu branza
Mai intai punem cuptorul la incalzit la 200 de grade. Intr-o oala punem untul cu zaharul si ciocolata rupta bucatele,lasam sa se topeasca.Dupa ce s-a racit putin batem usor cele 3 oua si le adaugam in compozitia de ciocolata amestecand intr-una. Adaugam faina,cacaoa si praful de copt...
Chec cu glazura de portocale
Batem untul cu zaharul pina devine spumos,adaugam ouale unul cite unul batand incontinuu,adaugam si razatura de portocala si lamaie. Cernem faina cu praful de copt si amestecam,adaugam si sucul de portocale si continuam sa batem cu mixerul pina devine un aluat fin. Ungem o tava cu unt...
Tort cu crema de gris
Punem laptele la fiert in oala cu grisul si amestecam intr-una pana se ingroasa apoi il lasam sa se raceasca. Batem margarina cu zaharul pudra adaugand, unul cate unul, galbenusurile. Adaugam cate o lingura din grisul cu lapte si batem intr-una pina se termina compozitia de gris....
Rulada de albusuri cu gem de mure si frisca
Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa. Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus. Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la...
Chec tigrat
Separam albusurile de galbenusuri. Batem la mixer albusurile cu un praf de sare si jumatate din zahar pana devine o spuma groasa si sticloasa. Adaugam galbenusurile,untul topit,laptele si cealalta jumatate de zahar si batem 2-3 minute. Cernem faina impreuna cu praful de copt si il...
Prajitura marmorata cu branza
Incepem sa preparam intai blatul cu cacao pt.prajitura. Albusurile se spumeaza cu un praf de sare si o lingura de zahar. Cu restul de zahar batem galbenusurile la care adaugam cacaoa,laptele,si uleiul. Tot la compozitia de galbenusuri incorporam si faina cernuta cu praful de copt....
Prajitura Mix
Blat: Separam albusurile si le batem cu un praf de sare si jumatate din zahar pana facem o spuma lucioasa. Glbenusurile le frecam cu celalanta jumatate de zahar pina se topeste.Incorporam cele doua mixuri,adaugam si uleiul si batem cu mixerul pina se amesteca bine. Amestecam...
Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie
Blat nuca de cocos: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu zaharul pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Se adauga nuca de cocos si se incorporeaza cu ajutorul unei palete. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia ,nivelam si bagam tava in cuptor 160-170 de...
Desert placinta cu iaurt si stafide
Crema : Batem ouale, punem iaurtul, zaharul, grisul, stafidele si vanilia. Amestecam usor, radem coaja de portocala si lamaie. Luam o tava, o ungem cu unt si asezam jumatate din foi unse una cate una cu unt, punem crema de iaurt si adaugam jumatatea cealalta de foi, unse si ele una cate una....
Placinta cu mere amestecata
Curatam merele si le taiem cubulete intr-o farfurie, punem o mana de zahar si o lingurita de scortisoara peste ele. Intr-un vas adanc batem margarina cu zaharul pana devine pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul pe rand. Cernem faina cu praful de copt, punem vanilia si romul. Adaugam...
Chec cu mandarine
Batem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom. Batem bine si apoi punem faina sa devina un amestec pufos.Tapetam o tava si il punem la cuptor...
Cornuri pufoase
Umplutura o facem inainte de a face aluatul .Dam merele pe razatoare si le punem impreuna cu zaharul la calit,se adauga untul si se lasa pina scade zeama,la sfirsit punem zaharul vanilat si o lasam la racit. Aluatul il preparam astfel: faina se pune intr-un vas . Punem drojdia dizolvata in...