Separam albusul de galbenus.Albusurile le batem cu un praf de sare,si galbenusurile cu zahar si esenta de vanilie.
Cernem faina cu cacao si praful de copt.
Intr-o tigaita punem ciocolata la topit cu frisca lichida cand ia clocot dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata si se face o crema fina.
Cu telul sau cu spatula amestecam galbenusul cu albusul batut cu miscari usoare ,apoi punem cate o lingura din faina cernuta si amestecam usor,punem jumatate din faina apoi adaugam compozitia de ciocolata amestecam usor si continuam sa punem celalanta jumatate de faina.
La sfarsit punem cele 5 linguri de ulei amestecand usor.
Luam tava o tapetam cu ulei si faina ,adaugam compozitia si bagam la cuptor preaincalzit incercand cu o scobitoare din cand in cand.
Pofta buna!!
1
Pentru mai multa bunatate putem pune glazura de ciocolata pe deasupra.