Mi-au ramas niste albusuri de la o mancare pe care am facut-o si am cautat pe net rulada din albusuri si mi-a iesit reteta Ancutei pe site-ul 'La Ancuta' pot sa zic ca blatul e nemaipomenit de bun si foarte elastic nu m-am chinuit deloc sa-l rulez.Multumesc Ancuta.
Blat:
Umplutura:
Batem albusurile cu un praf de sare si treptat punem zaharul si vanilia,batem spuma pana devine groasa si lucioasa.
Amestecam faina cu grisul si le adaugam usor in spuma amestecand cu o spatula de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt ,turnam aluatul, nivelam cu o spatula si bagam la cuptor incalzit .Lasam sa se rumeneasca.
Dupa ce s-a copt il scoatem si il rulam in hartia lui si il lasam sa se raceasca.
Batem frisca cu lapte si cu intaritorul si dupa ce s-a ingrosat frisca punem si smantana,mai batem putin si e gata.
Intindem blatul, il ungem cu gem ,punem frisca si rulam usor sa nu iasa frisca in afara.
Portionam in feliile care vrem.
Pofta buna!