nadina73

3

Bucataras
talentat

Sant Carles de la Rapita

Bucataras din 19.02.2010

RETETE738
PRIETENI228
Retete / Mancaruri cu carne

Rulada cu cascaval,bacon si sunca

In Mancaruri cu carne la 22 Ian 2011

Se impletesc bucatile de bacon ,in patura,vezi foto 1 Se aseaza peste patura de bacon 4 felii de cascaval de vaca am pus eu(de care va place,dar sa fie feliat subtire) Peste cascaval se pun feliile de sunca(de curcan..........puneti de cara va place) Se repeta ,vor fi 3 straturi de...

Pulpe de pui cu cartofi in sos de tomate

In Pui la 17 Ian 2011

Se toaca ceapa si se caleste 3-4 minute , se pune boiaua dulce si bucatile de pulpe. Se lasa sa se calesca 3-4 minute dupa care se pune 1 canita de apa, sare si piper, se lasa sa fiarba la foc mic. Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati mai mari, se pun peste pulpe doar in...

Pulpe de pui umplute cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2011

Se curata pulpele,  se desprinde pielea de pe pulpe(dar nu de tot),se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei. Ciupercile,  se lasa 4 bucati(optional), restul se curata si se toaca ,dupa care se calesc cu ceapa 10 minute.Se pune 2 linguri...

Aripi de pui crocante si picante pe pat de cartofi

In Pui la 14 Ian 2011

Se spala bine aripile de pui,se usuca cu un prosop. Se curata usturoiul se piseaza bine (se face un mujdei) se pune apa si se pun aripile in acel mujdei 1 ora. Se scot aripile din mujdei se condimeteaza cu sare si piper. Cartofii se curata, se taie in bucati, se condimeteaza cu sare, piper...

Sote de mazare cu piept de pui

In Pui la 14 Ian 2011

Se taie felii pieptul de pui, se condimeteaza cu sare si piper si se prajeste pe gratar pe ambele parti (sau in tigaie) dupa care se taie cubulete (ce-i drept au papat si copii din el,asa cald) Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei se pune boia dulce  dupa care mazarea (cu tot...

Aperitiv cu carnat in foietaj

In Mancaruri cu carne la 9 Ian 2011

Simplu si tare bun. Se decongeleaza aluatul de foietaj,se intinde putin cu sucitorul, se unge foaia cu ou,se presara cascaval ,se pune carnatul (atentie, intreg) si se ruleaza foaia cu grija,se unge cu ou si se presara cascaval ras Se impacheteaza in hartie de copt si se da tava la cuptor...

Cotlet de porc in sos de vin rosu

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2011

Se prajesc cotletele de porc in tr-o tigaie cu putin ulei fara a se suprapune bucatile. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper.Se adauga si usturoiul taiat feliute ,frunzele de salvie si cimbru .Se adauga si vinul si se lasa pana se evapora fara capac,dupa care...

Pulpe de pui pe pat de cartofi

In Mancaruri cu carne la 7 Ian 2011

Se curata cartofi si se taie 6-8.... se aseaza in tava in care a fost pus putin ulei(nu foarte mult) se condimeteaza cu sare ,piper,usutroi zdrobit. Pulpele se spala bine se condimeteaza cu sare si piper si se pudreaza cu praf de usutroi se aseaza peste cartofi in tava. Se amesteca 1...

Carnaciori cu jamon imbracati si gratinatii

In Porc la 8 Dec 2010

Se bat bine snitelele de porc cu ciocanul,se condimeteaza cu sare  si piper. Crenvusti(carnaciori )se prajiesc in ulei ,dupa care  se lasa la racit Se pune o bucata de carne, peste ea se presa cascaval (sau felii, cum doriti) un crenvusti prajit si se ruleaza cat de cat stans....

Pulpe de pui marinate la cuptor(by Anisoara)

In Pui la 7 Dec 2010

Se spala bine pulpele , se taie in doua (au fost foarte mari) , se sterg cu un prosop de bucatarie uscat , se condimeteaza cu sare si piper. Se amesteca smanatana cu maioneza si usturoi pisat (in reteta nu era usturoi) se pun pulpele la marinat 24 ore in acest sos de smantana . A doua zi se...

Cartofi cu afumaturi in vin

In Mancaruri cu carne la 7 Dec 2010

Se spala bine costita si carnatul , se portioneaza  dupa care se pune la fiert in apa (1 canitza) 10 minute dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba inabusit cu capac aproximativ 15 minute. Se curata ceapa se taie in 4-6 si se pune peste afumatura se lasa sa fiarba la foc mic. Se...

Cotlet de porc aromat cu cartofi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 23 Noi 2010

Se unge o tava cu untura de porc(se poate pune mai multa,cine are) Se pun cotletele de porc condimetate cu sare si piper,iar marginile se cresteaza cu cutitul din loc in loc pentru a nu se strange(aduna) de la prajit si a ramane fragede Se pregateste sosul: Se piseaza marunt usturoiul se...

Mancarica de cartofi cu costita si carnat afumat

In Mancaruri cu carne la 14 Noi 2010

Se curata cepele si se toaca ,se calesc in ulei 8-10 minute.Se pune boia de ardei  dupa care se pun bucatile de costita si carnatul si se lasa la calit inca10- 15 minute cu putina apa si acoperite ,dupa care se pun cartofi curati si taiati in cubulete,se completeaza cu apa si se lasa sa...

Carnat afumat fiert in vin cu piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 1 Noi 2010

Se spala bine carnatul si se taie in bucati. Se pun 2 linguri de ulei intr-o tigaie (daca e de teflon si mai bine)se prajeste carnatul bine pe toate partile ,dupa care se pune vinul si se lasa sa fiarba acoperit cu capac inca 20 minute dupa care se ia capu jos si se mai lasa putin sa scada...

Ciulama de pui

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2010

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei dupa care se pune boiaua dulce si carnea taiata bucatele. Se lasa sa se caleasca  carnea 5 minute dupa care se pun 2 cani de apa ,sare si bucatele de ardei rosu (da un gust grozav) piper si se lasa sa fiarba acoperita. Cand carnea e fiarta se...

Tochitura cu mamaliguta

In Mancaruri cu carne la 23 Oct 2010

Se spala bine costita si se taie in bucati(daca nu e taiata) Pulpa de porc se taie in cubulete,la fel si pieptul de pui. Se pune ulei intr-o cratita se incinge bine dupa care se pun bucatile de carne de porc taiata si pieptul de pui,se prajesc bine in ulei.Carnatul taiat se prajeste si el...

Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi

In Curcan la 13 Oct 2010

Pt piure. Se curata cartofii, se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se zdrobesc bine dupa care se pune untul si se mixeaza bine, se pune treptat si laptele caldut si smantana se mixeaza bine toate. Pt snitele din piept de curcan: Se feliaza pieptul de curcan  se...

Tocanita de porc mistret

In Mancaruri cu carne la 12 Oct 2010

Se taie carnea cubulete dupa care se lasa la marinat 24 ore. Marinata: Se taie ceapa pestisori,morcovul rondele si telina bucatele. Se pun toate zarzavaturile taiate cu carne , vinu,apa, sarea ,apa si patrunjel verde la macerat 24 ore la rece. Dupa 24 ore se scoate carne de la macerat...

Sarmale din varza proaspata cu carne ,ciuperci si costita afumata

In Mancaruri cu carne la 11 Oct 2010

Se opareste varza in apa cu sare ,otet si  sare de lamaie,se scot cu grija frunzele oparite si se lasa la racit ,se curata de cotor. Slanina afumata se taie in bucatele mici si se pune in fiecare sarmaluta cate o bucata Se curata ceapa si se toca marunt in ulei pana devine sticloasa...

ficatei de pui cu ceapa

In Ficat la 8 Oct 2010

Se curata ceapa si se toaca marunt Se caleste in ulei 5 minute dupa care se pune sarea(sarea are rolu de a inmuia ceapa la calit daca e pusa la inceput) se pune boia dulce 1 lingurita si ficatu se lasa sa se calesca 5-10 minute ,amestecand din cand in cand,se condimenteaza cu piper ,vegeta si...

Pui la punga cu cartofi

In Pui la 8 Oct 2010

Se curata puiul si se taie in doua, se condimeteaza cu sare piper si vegeta, se pune in punga fara ulei si se prinde cu clema , iar cu o scobitoare se inteapa din loc in loc cu o scobitoare. Se curata cartofii se taie in 4-6 (depinde cat de mari sant) se pun intr-un vas se condimeteaza cu sare...

Varza calita cu costita si carnat

In Mancaruri cu carne la 7 Oct 2010

Se spala costita si carnatul se pune la fiert intr-o cratita cu 1 ceapa taiata feliute si 1 canita de apa,se lasa sa fiarba acoperite cu capac aproximativ 1 ora la foc mic Varza se toaca sau se taie marut dupa care se framanta putin cu sare si piper. Se pune intr-o cratita putin ulei dupa...

Pulpa de miel impanata, la cuptor

In Mancaruri cu carne la 27 Sep 2010

Se spala pulpa ,se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si se pun bucatele de usturoi si slanina taiate in feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se unge bine cu untura, se pune intr-un vas pulpa, se pune 1 pahar de vin alb si se da tava la cuptor pentru 1 ora.Se completeaza cu...

Costite de miel cu omleta

In Mancaruri cu carne la 26 Sep 2010

Se taie costitele de miel bucatele si se pun la fiert cu ceapa taiata  bucatele mai mari ,o feliuta de ardei rosu,sare si piper, se lasa sa fiarba aproximativ 1 ora,se completeaza cu apa daca e nevoie,se fierbe cu capac. Cand coastele sant fierte se scot se pun intr-o tigaie de teflon...

Mamaliguta cu pansetas in sos tomat

In Mancaruri cu carne la 22 Sep 2010

Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei,se pun bucatile de carne ((se poate praji in prealabil e mult mai gustoasa)se condimenteaza cu sare si piper si boia dulce,se lasa sa se prajeasca 5 minute dupa care se pune 1 canita de apa se lasa sa fiarba cu capac la foc acoperit.Se pune  pasta...

Pui tiganesc la punga

In Mancaruri cu carne la 19 Sep 2010

Se curata bine pulpele sau puiul se spala bine dupa care se pun la marinat peste noapte in 500 ml lapte amestecat cu 1 capata de usuturoi drobit sau pisat bine. Ciupercile se curata si se taie feliute,cartofi se taie cubulete sau in 4 si se condimenteaza cu untul amestecat cu condimentele,dupa...

Muschiulet de porc cu sos

In Mancaruri cu carne la 16 Sep 2010

Feliutele de carne se condimenteaza bine cu sare si piper se dau prin faina alba si se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti dupa care se pune o cana de apa se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se amesteca 2 linguri de faina cu apa si delikat se pune peste carne se lasa sa fiarba 5 minute...

Cartofi noi cu carnaciori la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Sep 2010

Se curata cartofii se fierb taiati feliute de 1 cm grosime aproximativ sau se pot fierbe cu coaja  si se taie ulterior CarnacioriI se taie bucatele mici si se prajesc ,iar salamuL feliute(il aveam in frigider si nu il manca nimeni asa ca i-am gasit leacu) Se unge un vas de yena cu unt...

Piept de pui infoliat

In Mancaruri cu carne la 5 Sep 2010

Se feliaza pieptul de pui in fasii subtiri nu groase, se condimenteaza cu sare si piper. Cartofii se curata, se taie in fasii lungi si se prajesc Se unge o folie de aluminiu cu putin ulei, apoi se pun 1-2 bucatele piept condimentat, apoi 5-6 bucatele cartofi noi prajiti. Peste cartofi o...

Musaca cu sos ,ciuperci si sunca

In Mancaruri cu carne la 2 Sep 2010

Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert.Intre timp pregatiti sosul Se zdrobesc ca si pt piure de cartofi si se amesteca bine cu 4 linguri de unt si smantana,sa fie un piure mai gros. Ciupercile se toaca marunt si se calesc cu o ceapa tocata in putin ulei se pune sare.`piper...

Afisate 1 - 30 din 81 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]