Cotlet de porc aromat cu cartofi la cuptor

de nadina73 in Mancaruri cu carne, 23 Noi 2010 | 49827 vizualizari

 

Nebunie nu alta,fraged aromat......................gata tac,acuma e post

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati de cotlet porc
  • 250 ml pasta de tomate
  • 1 capatana usturoi
  • sare
  • piper
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 canita cu apa
  • 100 ml vin alb
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri untura porc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc aromat cu cartofi la cuptor:

Se unge o tava cu untura de porc(se poate pune mai multa,cine are) Se pun cotletele de porc condimetate cu sare si piper,iar marginile se cresteaza cu cutitul din loc in loc pentru a nu se strange(aduna) de la prajit si a ramane fragede

Se pregateste sosul:

Se piseaza marunt usturoiul se pune putina sare  se amesteca bine, dupa care se pune cate putin din uleiul de masline,va deveni ca si o maioneza. Se amesteca cu pasta de tomate apa si vinul. Se toarna sosul peste carne, sa o acopere bine, se da tava la cuptor 40 minute.

Intre timp se curata cartofii si se pun la fiert taiati in 4 sau 6,  timp de 20 minute,dupa care se scot si se pun peste carne in cuptor amestecand putin cu sosul ,usor sa nu se zdrobeasca. Se mai lasa 20 minute dupa care totul  e gata.Merg perfect cu muratura

Pofta buna,era un miros in toata casa...nebunie

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc aromat cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

BarbatLaCratita 1

25.11.2010, 01:21

parca-i si mai tentant cotletul asta acum, in post.

dakris 1

06.04.2012, 15:28

Hai mai Nadina73 ca asta e ceafa de porc nu cotlet pt mine e si mai buna ... arata grozav!

ionifabio 1

28.12.2012, 14:59

foarte gustos mi-a iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa