Taiem ceapa solzisori, ardeii fasii, usturoiul tocat marunt, iar pieptul de pui dezosat il taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeii la foc mic. Stingem cu 4 linguri vin alb si mai lasam putin pe foc ca sa se evapore alcoolul. Dam deoparte.
Intr-o...
Tocam cubulete pieptul de pui, punem la topit 2 linguri de unt, adaugam cubuletele de carne, le rumenim frumos, apoi le scoatem intr-un vas. Punem si restul de unt, adaugam ceapa taiata solzisori si ciupercile, calim putin, apoi adaugam apa. Lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute, adaugam...
Pentru chiftele - tocam cat mai marunt ceapa si o amestecam cu carnea tocata,usturoiul pisat ,oul batut, pesmet ,sare ,piper si boia dupa gust.
Forman chiftelute pe care le prajim in ulei incins.
Pregatim sosul :tocam marunt ceapa si o calim putin in 2 linguri de ulei,adaugam apa...
Spalam ciocanelele si le ungem cu ulei. Amestecam boiaua dulce cu zaharul si boiaua iute, presaram ciocanelele cu delicat, apoi le dam prin amestecul de mai sus. Le coacem 30 minute.
Pentru salata taie cubulete castravetele, ceapa, catelul de usturoi, adaugam suc de lamaie, otetul, sos de...
Speli aripioarele, le stergi prin presare cu servetele de bucatarie, faci mici taieturi sub piele si introduci dupa gust kaizer, masline, ciuperci etc. Faci un amestec din malai, sare, piper, boia apoi treci aripioarele prin acest amestec. Le dai prin ou batut si printr-un amestec de pesmet,...
Se spala cartofii,se fierb in apa cu sare se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja.Se dau pe razatoare impreuna cu ceapa si branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale, faina si patrunjel se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Pieptul de pui se taie felii se bate cu...
Pieptul de pui se spala bine se taie in bucati potrivit de groase, se pun intr-o tava putin adanca. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper negru macinat. Ungem bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radem deasupra cascaval. Punem tava la cuptor la foc mediu pentru 45-50...
Incingem 2-3 linguri ulei intr-un ceaun sau oala mare si punem bucatile de carne la prajit. Rumenim carnea apoi adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul fasiute. Lasam totul cateva minute ca sa se inmoaie ceapa si adaugam boiaua, dafinul, otetul, rosiile decojite si taiate cubulete, sare dupa...
Carnea se spala bine si se taie cubulete. Intr-un vas termorezistent punem carnea, peste punem ardeiul taiat felii subtiri. Facem un sos din smantana, apa, pasta tomate, sare, piper si verdeata. Adaugam peste carne si punem in cuptorul preincalzit circa 30 minute.
Se serveste fierbinte.
Amestecam bine fulgii de porumb cu pesmet, boia ,chilli, sare si piper. Aripile le spalam bine apoi le taiem varfurile, le trecem prin ou, apoi prin amestecul de fulgi si le asezam pe gratarul de la aragaz. Le punem 20-25 minute la cuptor incins. Servim cu cartofi pai si sos de smantana...
Spalam bine fasolea si o lasam la inmuiat 3 ore .Punem fasolea la fiert,schimbam apa de 2 ori in timpul fierberii.
cand este pe jumatate fiarta adaugam ciolanul , patrunjelul si morcovi razuiti sau taiati cubulete,sare,foi dafin si piper boabe,
continuam firberea.
Carnati ii prajim...
Spalam bine varza o taiem julienne, punem putina sare si lasam asa pana o vom pune la calit. Carnatii ii taiem rondele, kaizerul felii si punem la prajit intr-o cratita cu putin ulei. Cand sunt prajite le luam pe o farfurie si punem varza la calit putin cate putin. Dupa ce am pus toata varza...
Tocam ceapa si cateva feliute de slanina afumata marunt,1 ceapa o punem peste carnea tocata ,slanina o prajim putin,apoi punem ulei si restul de ceapa si lasam la calit.Cand s-au calit putin adaugam orezul,boia,piper si lasam 2 minute pe foc amestecand continuu.Luam amestecul si il punem peste...
Pregatim un amestec din cele trei linguri de condiment, ulei, boia, piper. Tavalim aripioarele in acest amestec si lasam la rece 20 minute. Ungem o tava cu putin ulei, punem usturoiul tocat, pulpele, apa si dam la cuptorul incins 30 minute. Servim cu garnitura de orez.
Se iau pulpele, se cresteaza, se condimenteaza bine si se lasa 30 minute la rece. Ardeiul il taiem felii, ceapa marunt si 2-3 bucati de usturoi zdrobit cu un cutit. Intr-o tava punem putin ulei, usturoiul, putina apa si pulpele, iar peste ele ardeiul si ceapa. Dam la cuptor circa 30-35...
Tocam ceapa marut,pieptul de pui il taiem cubulete
Pregatim o tigaie in care punem ceapa la calit punem boia apoi adaugam pieptul de pui si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa,
Adaugam apa,sare piper si lasam sa fiarba bine.
Cus-cusul il prajim in putin ulei, adaugam apa si...
Pachetele cu pui si legume
Taiem ceapa solzisori, ardeii fasii, usturoiul tocat marunt, iar pieptul de pui dezosat il taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeii la foc mic. Stingem cu 4 linguri vin alb si mai lasam putin pe foc ca sa se evapore alcoolul. Dam deoparte. Intr-o...
Piept de pui cu smantana si ciuperci
Tocam cubulete pieptul de pui, punem la topit 2 linguri de unt, adaugam cubuletele de carne, le rumenim frumos, apoi le scoatem intr-un vas. Punem si restul de unt, adaugam ceapa taiata solzisori si ciupercile, calim putin, apoi adaugam apa. Lasam sa fiarba la foc mic circa 15 minute, adaugam...
Chiftele marinate
Pentru chiftele - tocam cat mai marunt ceapa si o amestecam cu carnea tocata,usturoiul pisat ,oul batut, pesmet ,sare ,piper si boia dupa gust. Forman chiftelute pe care le prajim in ulei incins. Pregatim sosul :tocam marunt ceapa si o calim putin in 2 linguri de ulei,adaugam apa...
Ciocanele de pui cu salata speciala
Spalam ciocanelele si le ungem cu ulei. Amestecam boiaua dulce cu zaharul si boiaua iute, presaram ciocanelele cu delicat, apoi le dam prin amestecul de mai sus. Le coacem 30 minute. Pentru salata taie cubulete castravetele, ceapa, catelul de usturoi, adaugam suc de lamaie, otetul, sos de...
Pane de aripioare umplute
Speli aripioarele, le stergi prin presare cu servetele de bucatarie, faci mici taieturi sub piele si introduci dupa gust kaizer, masline, ciuperci etc. Faci un amestec din malai, sare, piper, boia apoi treci aripioarele prin acest amestec. Le dai prin ou batut si printr-un amestec de pesmet,...
Snitel de pui in aluat de cartofi
Se spala cartofii,se fierb in apa cu sare se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja.Se dau pe razatoare impreuna cu ceapa si branza si se pun toate intr-un castron.Se adauga ouale, faina si patrunjel se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Pieptul de pui se taie felii se bate cu...
Piept de pui cu sos de smantana si cascaval
Pieptul de pui se spala bine se taie in bucati potrivit de groase, se pun intr-o tava putin adanca. Smantana se amesteca cu usturoiul pisat, sare, piper negru macinat. Ungem bine bucatile de pui cu sosul de smantana, apoi radem deasupra cascaval. Punem tava la cuptor la foc mediu pentru 45-50...
Gulas secuiesc
Incingem 2-3 linguri ulei intr-un ceaun sau oala mare si punem bucatile de carne la prajit. Rumenim carnea apoi adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul fasiute. Lasam totul cateva minute ca sa se inmoaie ceapa si adaugam boiaua, dafinul, otetul, rosiile decojite si taiate cubulete, sare dupa...
Piept de pui cu smantana la cuptor
Carnea se spala bine si se taie cubulete. Intr-un vas termorezistent punem carnea, peste punem ardeiul taiat felii subtiri. Facem un sos din smantana, apa, pasta tomate, sare, piper si verdeata. Adaugam peste carne si punem in cuptorul preincalzit circa 30 minute. Se serveste fierbinte.
Aripioare picante la gratar
Amestecam bine fulgii de porumb cu pesmet, boia ,chilli, sare si piper. Aripile le spalam bine apoi le taiem varfurile, le trecem prin ou, apoi prin amestecul de fulgi si le asezam pe gratarul de la aragaz. Le punem 20-25 minute la cuptor incins. Servim cu cartofi pai si sos de smantana...
Fasole cu ciolan si carnati picanti
Spalam bine fasolea si o lasam la inmuiat 3 ore .Punem fasolea la fiert,schimbam apa de 2 ori in timpul fierberii. cand este pe jumatate fiarta adaugam ciolanul , patrunjelul si morcovi razuiti sau taiati cubulete,sare,foi dafin si piper boabe, continuam firberea. Carnati ii prajim...
Varza cu carnati picanti
Spalam bine varza o taiem julienne, punem putina sare si lasam asa pana o vom pune la calit. Carnatii ii taiem rondele, kaizerul felii si punem la prajit intr-o cratita cu putin ulei. Cand sunt prajite le luam pe o farfurie si punem varza la calit putin cate putin. Dupa ce am pus toata varza...
Sarmale
Tocam ceapa si cateva feliute de slanina afumata marunt,1 ceapa o punem peste carnea tocata ,slanina o prajim putin,apoi punem ulei si restul de ceapa si lasam la calit.Cand s-au calit putin adaugam orezul,boia,piper si lasam 2 minute pe foc amestecand continuu.Luam amestecul si il punem peste...
Aripioare de pui la cuptor
Pregatim un amestec din cele trei linguri de condiment, ulei, boia, piper. Tavalim aripioarele in acest amestec si lasam la rece 20 minute. Ungem o tava cu putin ulei, punem usturoiul tocat, pulpele, apa si dam la cuptorul incins 30 minute. Servim cu garnitura de orez.
Pulpe de pui la cuptor
Se iau pulpele, se cresteaza, se condimenteaza bine si se lasa 30 minute la rece. Ardeiul il taiem felii, ceapa marunt si 2-3 bucati de usturoi zdrobit cu un cutit. Intr-o tava punem putin ulei, usturoiul, putina apa si pulpele, iar peste ele ardeiul si ceapa. Dam la cuptor circa 30-35...
Cus cus cu piept de pui
Tocam ceapa marut,pieptul de pui il taiem cubulete Pregatim o tigaie in care punem ceapa la calit punem boia apoi adaugam pieptul de pui si lasam 5 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa, Adaugam apa,sare piper si lasam sa fiarba bine. Cus-cusul il prajim in putin ulei, adaugam apa si...