Taiem ceapa solzisori, ardeii fasii, usturoiul tocat marunt, iar pieptul de pui dezosat il taiem cubulete. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeii la foc mic. Stingem cu 4 linguri vin alb si mai lasam putin pe foc ca sa se evapore alcoolul. Dam deoparte.
Intr-o alta tigaie rumenim bucatelele de pui apoi adaugam legumele calite si verdeata tocata. Punem 3 linguri de bulion si porumbul, potrivim de sare si piper. Amestecam bine si lasam sa fiarba 2-3 minute la foc mic.
Intindem fiecare lipie umplem cu amestecul de legume si carne si impachetam. Asezam pachetelele intr-o tava pe care am uns-o cu restul de bulion. Ungem pachetelele cu galbenus adaugam smantana peste pachetele si presaram cascaval razuit.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
1
Sunt foarte bune si cu ardei iute sau servite cu sos de smantana cu usturoi