Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in...
Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie.
Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care...
Pentru blat se separa galbenusul de albus,albusurile se bat spmua. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumulse adauga faina cernuta cu cacao si praf de copt se omogenizeaza apoi se adauga albusurile spuma amestecand usor. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava...
Pregatim cojile:
Batem spuma albusurille cu putina sare,punem faina cernuta,galbenusurile,coaja de lamaie razuita si amestecam usor. Spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.Dam tava la cuptor la foc mediu pana prind putina culoare cojile (cam 15 minute)....
Punem intr-un vas iaurtul,zaharul,grisul, aromele si 8 oua batute si amestecam bine.Ungem o tava cu unt topit apoi punem 4 foi de placinte in asa fel incat sa acopere si marginile tavii .
Ungem foile cu unt apoi punem 3 polonice de iaurt ,stafide ,punem foaie de placinta pe mijloc, ungem cu...
Pentru foi procedam asa: galbenusul ,zaharul si smantana le mixam bine apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si macul macinat.Albusul il batem spuma apoi il incorporam in compozitia cu galbenus amestecand usor.
Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.In una adaugam in...
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si lasam la racit.
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul,adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare apoi uleiul si laptele .
Adaugam faina...
Impartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte adaugam 2 linguri de cacao framantam 20 minute si lasam la dospit(eu am avut ajutor am framantat...
Foi: Intr-un bol amestecam apa minerala ,uleiul,zaharul si coaja rasa de portocala, amestecam putin pana se topeste zaharul.
Cernem faina cu praful de copt apoi incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem un aluat omogen care se poate modela usor.
Impartim aluatul in 4...
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire, mixam bine. Faina cernuta cu cacao si praful de copt se adauga peste compozitia de oua amestecand usor. Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, turnam compozitia in ea, tava o punem in cuptorul preincalzit...
Merele se dau prin razatoarea cu gauri mari se adauga zaharul si se calesc la foc mic pana scade sucul lasat de ele se ia de pe foc si se adauga scortisoara dupa gust si coaja de lamaie,se lasa la racit.
blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul adaugam uleiul in fir subtire si...
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele,uleiul in fir subtire, amestecam bine dupa fiecare punem coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt amestecam pana se omogenizeaza.
Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,asezam deasupra merele taiate felii si punem la...
Blat : Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat).
In timp...
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.
Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.
Punem compozitia intr-o tava la cuptorul...
Batem ouale cu zaharul pana devin spuma albicioasa,adaugam iaurtul amestecam bine ,apoi punem margarina topita,esenta de portocale si bicarbonatul stins.
Amestecam totul bine ,adaugam faina si amestecam pana la omogenizare.
Punem aluatul in doua forme de chec punem tavile in...
Zaharul ,zaharul vanilat si apa se pun intr-un vas la fiert ( cu cat lasam mai mult siropul la fiert cu atat va fi mai densa ciocolata) cand siropul este suficient de legat se ia de pe foc si se topeste in el untul. Se cerne laptele praf cu cacaua,se raceste putin siropul si se toarna peste el...
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana compozitia devine albicioasa apoi adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei se amesteca bine dupa fiecare. Albusul il spumam apoi se adauga treptat compozitiei de galbenusuri amestecam usor ,faina ,praful de copt si cacao...
Separam albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul ,cele doua compoziti se amesteca se adauga esenta, faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam totul usor pana la omogenizare. Punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 25...
Se cerne faina ,praful de copt si cacaua.
Se amesteca cu unt,zahar si galbenus pana obtinem un aluat omogen.
Impartim aluatul in doua bilute pe care le punem 10 minute la congelator.
Pregatim crema:
Batem albusurile spuma apoi amestecam cu galbenusurile ,zaharul ,zaharul...
Intr-un vas punem faina ,untul ,galbenusurile,zaharul,vanilia,praful de sare smantana,praful de copt si coaja de portocala,framantam toate ingredientele pana obtinem un aluat care se poate intinde.
Impartim aluatul in doua parti.
O parte o intindem pe hartie de copt pe care o asezam apoi in...
Punem faina intr-un bol,facem o gaura, adaugam oul, sarea,drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte caldut, punem untura si branza faramitata, seminte chimen, dupa preferinte.
Incepem sa framantam apoi adaugam laptele ramas, continuam framantarea 15 minute.
Lasam la odihnit la loc caldut...
Untura cu praful de copt stins in otet si apa se freaca cu lingura pana la omogenizare si arata ca o maioneza,adaugam apoi faina si framantam 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Impartim aluatul in 2 bucati,intindem o foaie potrivit de groasa cam 2cm, punem umplutura pe...
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam, apoi adaugam albusurile amestecand usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu...
Laptele,untul si sarea se pun pe foc,cand fierbe se pune toata faina odata si se amesteca energic pana se desprinde de vas.
Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa la racit putin.Cand s-a racit putin se framanta pana se aduna totul intr-o bila.
Infoliem bila in folie alimentara si lasam...
Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit...
Separam albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma tare.
Separat frecam galbenusurile cu zaharul si faina pana obtinem un amestec cremos,omogen.
Amestecam cele doua compozitii prin rasturnare nu prin frecare.
Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coacem la foc...
Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt. Amesteci usor de jos in sus. Coci blatul 30 minute la foc mediu.
Crema: mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua, adaugi frisca batuta, nucile si esenta de rom.
Sirop:...
Incalzim usor laptele, adaugam drojdia si omogenizam bine, punem zaharul vanilat, sare, galbenusurile si coaja de lamaie. Amestecam bine, adaugam faina cernuta si incepem framantarea 30 minute. In timpul framantarii punem 2-3 linguri ulei, lasam la crescut 30 minute.
Intindem o foaie potrivit...
Intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, apoi adaugam la gramada ouale intregi, laptele, zaharul si uleiul, mixam bine pana devine compozitia omogena.
Separat amestecam branza, cele 2 oua, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
Tapetam o tava, turnam in ea 1/3 din aluat...
Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina.
Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.
Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi...
Prajitura cu miere de albine
Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia racorita,adaugam si oul si cateva linguri de lapte si framantam pana se omogenizeaza.Impartim aluatul in...
Cozonac "ochi de pisica"
Amestecam drojdia cu 50 ml apa calduta, putina faina si o lingurita zahar.Lasam la dospit 15 minute. Framantam maiaua cu galbenusurile de ou, zaharul, untul topit, smantana si coaja de lamaie. Lasam la dospit 30 minute. Aluatul obtinut il impartim in patru buc.Intindem o foaie subtire pe care...
Tort Kilimanjaro
Pentru blat se separa galbenusul de albus,albusurile se bat spmua. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apa si uleiul pana isi dubleaza volumulse adauga faina cernuta cu cacao si praf de copt se omogenizeaza apoi se adauga albusurile spuma amestecand usor. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava...
Indiene
Pregatim cojile: Batem spuma albusurille cu putina sare,punem faina cernuta,galbenusurile,coaja de lamaie razuita si amestecam usor. Spritam in tava tapetata cu hartie de copt cerculete cu diametrul de 5 cm.Dam tava la cuptor la foc mediu pana prind putina culoare cojile (cam 15 minute)....
Placinta cu iaurt
Punem intr-un vas iaurtul,zaharul,grisul, aromele si 8 oua batute si amestecam bine.Ungem o tava cu unt topit apoi punem 4 foi de placinte in asa fel incat sa acopere si marginile tavii . Ungem foile cu unt apoi punem 3 polonice de iaurt ,stafide ,punem foaie de placinta pe mijloc, ungem cu...
Prajitura in dungi
Pentru foi procedam asa: galbenusul ,zaharul si smantana le mixam bine apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si macul macinat.Albusul il batem spuma apoi il incorporam in compozitia cu galbenus amestecand usor. Procedam la fel si cu celelalte 2 foi.In una adaugam in...
Prajitura cu budinca si capsuni
Pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic si lasam la racit. Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam in continuare pana se topeste zaharul,adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare apoi uleiul si laptele . Adaugam faina...
Cornuri insiropate
Impartim faina in doua castroane la fel procedam si cu celelalte ingrediente.Toate la impartim in doua mai putin cacaua.Aluatul alb il framantam 20 minute apoi il lasam la dospit.In cealalta parte adaugam 2 linguri de cacao framantam 20 minute si lasam la dospit(eu am avut ajutor am framantat...
Foi cu mere si crema de vanilie
Foi: Intr-un bol amestecam apa minerala ,uleiul,zaharul si coaja rasa de portocala, amestecam putin pana se topeste zaharul. Cernem faina cu praful de copt apoi incepem sa punem treptat peste lichid pana obtinem un aluat omogen care se poate modela usor. Impartim aluatul in 4...
Prajitura Fanta
Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire, mixam bine. Faina cernuta cu cacao si praful de copt se adauga peste compozitia de oua amestecand usor. Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, turnam compozitia in ea, tava o punem in cuptorul preincalzit...
Prajitura turnata cu mere
Merele se dau prin razatoarea cu gauri mari se adauga zaharul si se calesc la foc mic pana scade sucul lasat de ele se ia de pe foc si se adauga scortisoara dupa gust si coaja de lamaie,se lasa la racit. blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul adaugam uleiul in fir subtire si...
Prajitura cu mere si bezea
Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele,uleiul in fir subtire, amestecam bine dupa fiecare punem coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt amestecam pana se omogenizeaza. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,asezam deasupra merele taiate felii si punem la...
Prajitura cu nuca si crema caramel
Blat : Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat). In timp...
Negresa cu glazura si nuci caramelizate
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos. Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile. Punem compozitia intr-o tava la cuptorul...
Chec simplu
Batem ouale cu zaharul pana devin spuma albicioasa,adaugam iaurtul amestecam bine ,apoi punem margarina topita,esenta de portocale si bicarbonatul stins. Amestecam totul bine ,adaugam faina si amestecam pana la omogenizare. Punem aluatul in doua forme de chec punem tavile in...
Ciocolata de casa
Zaharul ,zaharul vanilat si apa se pun intr-un vas la fiert ( cu cat lasam mai mult siropul la fiert cu atat va fi mai densa ciocolata) cand siropul este suficient de legat se ia de pe foc si se topeste in el untul. Se cerne laptele praf cu cacaua,se raceste putin siropul si se toarna peste el...
Prajitura Silvia
Separam galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul pana compozitia devine albicioasa apoi adaugam pe rand cele 6 linguri de ulei se amesteca bine dupa fiecare. Albusul il spumam apoi se adauga treptat compozitiei de galbenusuri amestecam usor ,faina ,praful de copt si cacao...
Prajitura cu nuca
Separam albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare cu zaharul, galbenusurile se freaca cu uleiul ,cele doua compoziti se amesteca se adauga esenta, faina amestecata cu praful de copt si nuca. Amestecam totul usor pana la omogenizare. Punem la copt in cuptorul preincalzit pentru 25...
Prajitura Rudy
Se cerne faina ,praful de copt si cacaua. Se amesteca cu unt,zahar si galbenus pana obtinem un aluat omogen. Impartim aluatul in doua bilute pe care le punem 10 minute la congelator. Pregatim crema: Batem albusurile spuma apoi amestecam cu galbenusurile ,zaharul ,zaharul...
Prajitura cu gem de prune si nuci
Intr-un vas punem faina ,untul ,galbenusurile,zaharul,vanilia,praful de sare smantana,praful de copt si coaja de portocala,framantam toate ingredientele pana obtinem un aluat care se poate intinde. Impartim aluatul in doua parti. O parte o intindem pe hartie de copt pe care o asezam apoi in...
Saratele cu branza telemea
Punem faina intr-un bol,facem o gaura, adaugam oul, sarea,drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte caldut, punem untura si branza faramitata, seminte chimen, dupa preferinte. Incepem sa framantam apoi adaugam laptele ramas, continuam framantarea 15 minute. Lasam la odihnit la loc caldut...
Cornulete cu magiun de prune
Untura cu praful de copt stins in otet si apa se freaca cu lingura pana la omogenizare si arata ca o maioneza,adaugam apoi faina si framantam 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Impartim aluatul in 2 bucati,intindem o foaie potrivit de groasa cam 2cm, punem umplutura pe...
Rulada cu ciocolata
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devin ca o crema. Adaugam faina si cacaoa cernute impreuna, omogenizam, apoi adaugam albusurile amestecand usor de sus in jos. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu...
Placinta cu visine si mere
Laptele,untul si sarea se pun pe foc,cand fierbe se pune toata faina odata si se amesteca energic pana se desprinde de vas. Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa la racit putin.Cand s-a racit putin se framanta pana se aduna totul intr-o bila. Infoliem bila in folie alimentara si lasam...
Tort de ciocolata
Separam albusurile de galbenus,albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar iar galbenusurile cu restul de zahar si esenta de vanilie.Se amesteca incet de sus in jos cele doua compoziti, se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza usor.Punem compozitia la copt la foc potrivit...
Rulada cu kiwi
Separam albusurile de galbenusuri , albusurile se bat spuma tare. Separat frecam galbenusurile cu zaharul si faina pana obtinem un amestec cremos,omogen. Amestecam cele doua compozitii prin rasturnare nu prin frecare. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata si coacem la foc...
Tort cu crema mascarpone
Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt. Amesteci usor de jos in sus. Coci blatul 30 minute la foc mediu. Crema: mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua, adaugi frisca batuta, nucile si esenta de rom. Sirop:...
Gogosi cu ciocolata
Incalzim usor laptele, adaugam drojdia si omogenizam bine, punem zaharul vanilat, sare, galbenusurile si coaja de lamaie. Amestecam bine, adaugam faina cernuta si incepem framantarea 30 minute. In timpul framantarii punem 2-3 linguri ulei, lasam la crescut 30 minute. Intindem o foaie potrivit...
Prajitura cu branza
Intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, apoi adaugam la gramada ouale intregi, laptele, zaharul si uleiul, mixam bine pana devine compozitia omogena. Separat amestecam branza, cele 2 oua, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Tapetam o tava, turnam in ea 1/3 din aluat...
Cremes
Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Aluatul pentru uns :omogenizam osanza macinata cu faina. Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute. Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi...