Prajitura Fanta

de MonaMimi in Prajituri, 18 Ian 2014 | 6412 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 90 ml ulei
  • crema:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 1 esenta de vanilie
  • Glazura fanta:
  • 2 pachete de budinca de vanilie
  • 1 litru suc fanta
  • 4 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Mixam ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire, mixam bine. Faina cernuta cu cacao si praful de copt se adauga peste compozitia de oua amestecand usor. Tapetam o tava 25/30 cm cu hartie de copt, turnam compozitia in ea, tava o punem in cuptorul preincalzit la foc mic pt 20-25 minute. Facem testul cu scobitoarea, se lasa blatul la racit.

Pregatim budincile conform instriuctiunilor de pe plic, doar ca vom inlocui laptele cu suc fanta.

Intr-un vas mixam branza de vaci cu unt, zahar pudra si esenta de vanilie, pana crema devine pufoasa. Intindem crema peste blatul rece apoi turnam deasupra budinca de fanta calduta.

Punem prajitura la rece 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura saseasca cu branza dulce