Negresa cu glazura si nuci caramelizate

de MonaMimi in Prajituri, 30 Noi 2013 | 6000 vizualizari

 

reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 3 linguri gem
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri cacao neagra
  • 50 g nuci prajite taiate grosier
  • glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 50 ml frisca
  • nuca caramelizata:
  • 100 g nuca prajita
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura si nuci caramelizate:

Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.

Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.

Punem compozitia intr-o tava  la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.

Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.

Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.

Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.

Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (6)

MonaMimi 1

30.11.2013, 20:44

diaconta 1

30.11.2013, 22:03

Imi plac negresele in orice combinatie

MonaMimi 1

30.11.2013, 22:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu bucluc de 8 Martie 2013