Prajitura cu nuca si crema caramel

de MonaMimi in Prajituri, 3 Dec 2013 | 8879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri
  • 100g zahar
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 200 g unt sau margarina pentru creme
  • 200 g nuca macinata
  • 200 g ciocolata alba
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 100 g frisca
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si crema caramel:

Blat: Mixam albusurile spuma tare cu zaharul ca pentru o bezea, faina cernuta cu praful de copt si nuca macinata se adauga peste bezea, amestecam usor pana se incorporeaza in bezea. Punem la copt pentru 20 minute (eu am copt doua foi din compozitie dar putem face si un singur blat).

In timp ce se raceste blatul pregatim crema: zaharul il caramelizam la foc mic. Cand este lichid il luam de pe foc si adaugam untul sau margarina taiata cubulete, amestecam bine pana se topeste untul sau margarina. Punem din nou vasul la foc mic si adaugam pe rand galbenusurile amestecand bine dupa fiecare. Lasam compozitia sa se ingroase putin amestecand continuu. Adaugam nuca macinata, amestecam bine si lasam putin la racit.

Glazura: ciocolata rupta bucatele, untul si frisca le punem la foc mic pana devin o crema, apoi lasam la racit putin.

Peste prima foaie razuim ciocolata alba, peste ciocolata punem crema calduta, apoi a doua foaie, iar apoi glazura de ciocolata. Lasam la rece pentru cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

MonaMimi 1

03.12.2013, 20:46

Rocsi 1

03.12.2013, 21:54

Delicioasa!

MonaMimi 1

04.12.2013, 11:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel