se pune laptele pe foc si se adauga fulgii de ovaz.
Cei instanti se fac mai repede, depinde de grosimea lor.
Se adauga si restul ingredientelor.
Daca e prea gros se mai poate adauga apa sau lapte.
Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte.
Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa.
Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga...
Se pune oala pe foc si cand e fierbinte se adauga ulei.
Se pun semintele de porumb si se acopera cu capac.
Din cand in cand se scutura oala.
Dupa ce nu se mai aud pocnituri se scoate popcornul si se repeta procesul.
Dupa ce e gata tot popcornul, se adauga 3 linguri de zahar...
Se amesteca margarina topita cu zaharul pana devina cremoasa.
Adauga faina,smantana si sucul de lamaie.
Se pune compozitia intr-un sprit si se spriteaza fursecurile cu forma de steluta.
Se orneaza cu coaja de citrice confiata.
Se coc in cuptorul preincalzit cam 8 minute sau pana incep...
Intr-un bol se adauga faina,bicarbonatul de sodiu,praful de copt,condimentele si zaharul.
In alt bol se amesteca oul,laptele,uleiul si zaharul vanilat.
Intr-un al treilea bol mai adanc se adauga morcovii si ananasul. Se pune peste amestecul de lapte,ou si ulei.Se amesteca bine.
Se adauga...
Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara.
Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Se adauga sofranul si apa de trandafir.
Se serveste garnisit cu...
Pune ingredientele uscate intr-un bol.
Fa o gaura in mijloc si adauga restul ingredientelor.
Se amesteca usor,numai cat e incorporata faina.
E ok sa aibe cocoloase.
Se adauga fragii si se amesteca iar usor ca sa nu se zdrobeasca.
Se pune hartia de muffin in forma si se umplu trei...
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol.
Se poate servi in coaja de portocala.
Se foloseste la clatite,pancakes.la retete de dulciuri care cer unt si mai gasiti voi intrebuintari.
Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor.
Se formeaza prajiturile,daca le vreti mari si grase cam de marimea unui ou.
Se coc 15-20 de minute,depinzand de marime.
Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html si reteta de tort de aici: http://bucataras.ro/retete/100-si-1-tort-tort-amandina-la-multi-ani-tata-16132.html .
Am format petalele din bilute si le-am lipit.
Daca sunt prea lipicioase...
Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste.
Se adauga cacaoa,zaharul vanilat si laptele praf .
Se amesteca bine si se pune intr-o tava sau in forme si se da la rece.
Se taie a doua zi in...
Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde.
Aseaza-le pe o fafurie.
Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale.
Se poate orna cu frunze de menta
Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert.
Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge.
Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn.
Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide.
Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul.
Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale.
Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu...
Se amesteca bine zaharul cu margarina sau untul.
Se adauga banana facuta pireu si se amesteca in continuare.
Se adauga restul ingredienteleor.
Se pun in tava cu lingura si se coc cam 8-10 minute.
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei...
Se amesteca intr-un bol untul,zaharul,sarea,ouale,zaharul vanilat si coaja de portocala.
Adauga faina,praful de copt,nucsoara si scortisoara.
Se adauga capsunile taiate,eu am folosit capsuni congelate.
Acum se adauga laptele acru si se amesteca usor .
Se pune in formele pentru briose....
Pune faina,cacaoa,scortisoara,nucsoara intr-un bol.
Adauga nucile,stafidele si nuca de cocos.
Intr-un alt bol,amesteca ouale,zaharul si uleiul.
Adauga ciocolata topita ,apoi morcovii dati pe razatoare.
Amesteca cu mixtura de faina.
Se pune intr-o forma pentru cuptor de 23x32 cm....
Se scoate samburele din curmala,avand grija sa nu rupeti curmala de tot.
In locul in care a fost samburele se pune un sfert de nuca.
Se poate presara cu nuca de cocos.
Se taie coaja de la portocale avand grija sa nu taiati si partea alba.
Se taie in fasii si se fierbe in trei ape,pentru a nu fi amare.
Mie imi place amarul si cred l-as fierbe numai o data.
Se pune coaja de portocala cu putina apa si zahar intr-o tigaie si se caramelizeaza.
Cred ca ar...
Spala orezul bine in trei ape.
Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul.
Se amesteca des ca sa nu se lipeasca.
Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute.
Se mai adauga apa cand scade.
Dupa 30 de minute se adauga sofranul...
Se porneste cuptorul la 180 C si se tapeteaza cu unt si faina o forma de 9x23 cm.
Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema.
Adauga banana si amesteca.
Se adauga oul si se amesteca putin cate putin,iar apoi se pune zaharul vanilat.
Acum se adauga alternativ faina cu laptele...
Intr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea.
Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina.
Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina.
Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte.
Se tapeteaza forma...
Da drumul la cuptor.
Amesteca zaharul si faina intr-un bol.
Bate ouale cu laptele.
Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar.
Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina forma pentru cuptor.
Se adauga feliile de mar.
Se toarna deasupra merelor compozitia.
Se...
Intr-un bol combina ingredientele uscate.
In alt bol combina ingredietele lichide.
Amesteca "uscatele" cu lichidele si pune si felii de mere,lasand cateva pentru deasupra.
Se torn in forma unsa cu ulei si faina si se da la cuptorul preincalzit.
Se decoreaza cu felii de...
Se infierbanta uleiul in ceaun.
Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand.
Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri.
Se pun intr-un bol,se toarna untul topit peste si apoi se adauga condimentele.
Se amesteca bine.
Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol.
Se adauga laptele,oul si zaharul.
Se amesteca si se adauga untul topit.
Se prajesc intr-o tigaie nonstick.
Mic dejun cu fulgi de ovaz,banane si nuci
se pune laptele pe foc si se adauga fulgii de ovaz. Cei instanti se fac mai repede, depinde de grosimea lor. Se adauga si restul ingredientelor. Daca e prea gros se mai poate adauga apa sau lapte.
Upside down cu prune
Preincalzeste cuptorul si topeste o lingura de unt in forma rotunda ptr cuptor.Presara cu putin zahar si pune deoparte. Se amesteca untul ramas cu zaharul,apoi adauga oul si zaharul vanilat si bateti pana devine ca o pasta cremoasa. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga...
Popcorn caramel - cea mai simpla si rapida metoda
Se pune oala pe foc si cand e fierbinte se adauga ulei. Se pun semintele de porumb si se acopera cu capac. Din cand in cand se scutura oala. Dupa ce nu se mai aud pocnituri se scoate popcornul si se repeta procesul. Dupa ce e gata tot popcornul, se adauga 3 linguri de zahar...
Fursecuri cu lamaie si smantana
Se amesteca margarina topita cu zaharul pana devina cremoasa. Adauga faina,smantana si sucul de lamaie. Se pune compozitia intr-un sprit si se spriteaza fursecurile cu forma de steluta. Se orneaza cu coaja de citrice confiata. Se coc in cuptorul preincalzit cam 8 minute sau pana incep...
Briose cu morcovi
Intr-un bol se adauga faina,bicarbonatul de sodiu,praful de copt,condimentele si zaharul. In alt bol se amesteca oul,laptele,uleiul si zaharul vanilat. Intr-un al treilea bol mai adanc se adauga morcovii si ananasul. Se pune peste amestecul de lapte,ou si ulei.Se amesteca bine. Se adauga...
Kheer - budinca de orez din India
Se pune orezul spalat la fiert cu 2 cup de lapte,zahar,cardamon si scortisoara. Dupa ce laptele s-a redus la jumatate se adauga laptele condensat si daca mai e nevoie restul de lapte. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Se adauga sofranul si apa de trandafir. Se serveste garnisit cu...
Briose cu fragi
Pune ingredientele uscate intr-un bol. Fa o gaura in mijloc si adauga restul ingredientelor. Se amesteca usor,numai cat e incorporata faina. E ok sa aibe cocoloase. Se adauga fragii si se amesteca iar usor ca sa nu se zdrobeasca. Se pune hartia de muffin in forma si se umplu trei...
Unt cu portocale
Se amesteca toate ingredientele intr-un bol. Se poate servi in coaja de portocala. Se foloseste la clatite,pancakes.la retete de dulciuri care cer unt si mai gasiti voi intrebuintari.
Prajituri mari si grase cu fulgi de ovaz
Amesteca zaharul cu untul,pana devine cremos. Adauga oul si mierea. Adauga faina,sarea,bicarbonatulsi faina, Incorporeaza fulgii de ovaz si stafidele si framanata usor. Se formeaza prajiturile,daca le vreti mari si grase cam de marimea unui ou. Se coc 15-20 de minute,depinzand de marime.
Trandafiri din ciocolata de casa
Am folosit tehnica de aici: http://bucataras.ro/retete/trandafiri-din-pasta-de-lapte-praf-16097.html si reteta de tort de aici: http://bucataras.ro/retete/100-si-1-tort-tort-amandina-la-multi-ani-tata-16132.html . Am format petalele din bilute si le-am lipit. Daca sunt prea lipicioase...
Ciocolata de casa
Se face un sirop din apa si zahar,se tine pe foc cam 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga margarina.Se amesteca pana se topeste. Se adauga cacaoa,zaharul vanilat si laptele praf . Se amesteca bine si se pune intr-o tava sau in forme si se da la rece. Se taie a doua zi in...
Felii de portocala cu miere si scortisoara
Curata portocalele de coaja si taie-le in felii rotunde. Aseaza-le pe o fafurie. Amesteca mierea cu scortisoara si toarna peste portocale. Se poate orna cu frunze de menta
Churros
Se pune apa cu lingurita de ulei si sarea la fiert. Pune toata faina in oala si se amesteca viguros cu o lingura de lemn pana se formeaza ca o minge. Se da focul mic si se mai tine inca 2 minute,timp in care se intoarce si turteste cu lingura de lemn. Se ia de pe foc si se lasa sa se...
Mafine
Se amesteca ingredientele uscate cu cele lichide. Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul. Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale. Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.
Chec cu scortisoara si mere
Se amesteca untul cu zaharul ,ouale si zaharul vanilat. Se adauga faina,se face o gropita in mijloc unde se pune bicaronatul,lingura de lapte si otetul. Se adauga sarea,scortisoara si se amesteca bine. Se incorporeaza merele si se pun in forma pentru cuptor,care a fost unsa cu ulei si tapetata cu...
Fursecuri cu banane
Se amesteca bine zaharul cu margarina sau untul. Se adauga banana facuta pireu si se amesteca in continuare. Se adauga restul ingredienteleor. Se pun in tava cu lingura si se coc cam 8-10 minute.
Tort pentru indragostiti
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o creama. Alternativ se adauga apa si uleiul amestecand usor. Se bat albusurile ca pentru bezea. Se amesteca cu galbenusurile,foarte usor,numai cat se incorporeaza galbenusurile. Se unge o forma de 26 cm cu unt,margarina sau ulei...
Briose cu capsuni
Se amesteca intr-un bol untul,zaharul,sarea,ouale,zaharul vanilat si coaja de portocala. Adauga faina,praful de copt,nucsoara si scortisoara. Se adauga capsunile taiate,eu am folosit capsuni congelate. Acum se adauga laptele acru si se amesteca usor . Se pune in formele pentru briose....
Prajitura cu morcovi si cu ciocolata
Pune faina,cacaoa,scortisoara,nucsoara intr-un bol. Adauga nucile,stafidele si nuca de cocos. Intr-un alt bol,amesteca ouale,zaharul si uleiul. Adauga ciocolata topita ,apoi morcovii dati pe razatoare. Amesteca cu mixtura de faina. Se pune intr-o forma pentru cuptor de 23x32 cm....
Curmale cu nuci
Se scoate samburele din curmala,avand grija sa nu rupeti curmala de tot. In locul in care a fost samburele se pune un sfert de nuca. Se poate presara cu nuca de cocos.
Portocala cu sos caramelizat si frisca
Se taie coaja de la portocale avand grija sa nu taiati si partea alba. Se taie in fasii si se fierbe in trei ape,pentru a nu fi amare. Mie imi place amarul si cred l-as fierbe numai o data. Se pune coaja de portocala cu putina apa si zahar intr-o tigaie si se caramelizeaza. Cred ca ar...
Sholezard - Orez iranian cu sofran si apa de trandafir
Spala orezul bine in trei ape. Se da orezul la fiert cu 4 cani de apa si zaharul. Se amesteca des ca sa nu se lipeasca. Cand incepe sa dea in clocot se da la foc mediu si se mai tine pe foc inca vreo 30 minute. Se mai adauga apa cand scade. Dupa 30 de minute se adauga sofranul...
Banana Bread - Chec cu banane
Se porneste cuptorul la 180 C si se tapeteaza cu unt si faina o forma de 9x23 cm. Se amesteca zaharul cu untul pana se obtine o crema. Adauga banana si amesteca. Se adauga oul si se amesteca putin cate putin,iar apoi se pune zaharul vanilat. Acum se adauga alternativ faina cu laptele...
Granola
Se amesteca toate ingredientele si se dau la cuptor cam 20 de minute. Se servesc cu iaurt!
Desert cu lamaie
Se amesteca usor toate ingredientele si se serveste ca atare sau cu fructe.
Briose - Reteta de baza
Intr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea. Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina. Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina. Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte. Se tapeteaza forma...
Clafoutis cu mere
Da drumul la cuptor. Amesteca zaharul si faina intr-un bol. Bate ouale cu laptele. Combina amestecul de lapte si oua cu cel de faina cu zahar. Se unge cu ulei si tapeteaza cu faina forma pentru cuptor. Se adauga feliile de mar. Se toarna deasupra merelor compozitia. Se...
Prajitura cu mere si scortisoara
Intr-un bol combina ingredientele uscate. In alt bol combina ingredietele lichide. Amesteca "uscatele" cu lichidele si pune si felii de mere,lasand cateva pentru deasupra. Se torn in forma unsa cu ulei si faina si se da la cuptorul preincalzit. Se decoreaza cu felii de...
Curry Popcorn
Se infierbanta uleiul in ceaun. Se adauga floricelele si se acopera cu un capac.Se scutura din cand in cand. Sunt gata cand nu se mai aud pocnituri. Se pun intr-un bol,se toarna untul topit peste si apoi se adauga condimentele. Se amesteca bine.
Clatite australiene - Pikelets
Pune faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea intr-un bol. Se adauga laptele,oul si zaharul. Se amesteca si se adauga untul topit. Se prajesc intr-o tigaie nonstick.