Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor...
Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se...
Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.
Dupa ce...
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma...
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea afara.Se unge forma cu unt sau margarina. Se amesteca intr-un bol faina,sarea,zaharul si coaja de...
Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat.
Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu...
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema.
Se adauga faina,cacao si apoi arahidele.
Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide.
Pune-le in tava si turteste-le putin.
Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc.
Se lasa sa se raceasca.
Pune in food processor ( acuma chiar ca-mi scapa cum ii zice in romaneste)1/2 cana nuca de cocos,faina,sarea si 1/4 cana de zahar.Adauga untul si zaharul vanilat,iar cand s-a format un aluat fa bilute in palma.Bilutele sa fie uniforme ca sa se coaca in acelasi timp.
Se dau bilutele la...
Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat sau orice mai folositi.
Se impatureste din ambele parti pana se unesc la mijloc.Fiecare parte se impatureste pe rand,deodata e cam greu,dar numai asa m-am priceput sa va explic.
Deci,ati obtinut un sul.Taiati ce grosime vreti,dar nu...
Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea.
Separat se amesteca oul,iaurtul,margarina si vanilia.
Se adauga la amestecul de faina,chiar numai cat e incorporat.
Doua treimi din acest aluat se toarna pe fundul formei si se presara uniform zmeura peste.
Pune...
Se amesteca ingredientele "uscate". Separat se amesteca ingredientele "ude" (sau lichide). Se amesteca impreuna si se toarna in tava unsa. Eu folosesc o tava de marimea 39x27 cm.
Se da la cuptorul incalzit in prealabil,si se tine cam 18-25 minute.
O negresa perfecta este...
Se face un aluat din branza , zahar, oul batut, bicarbonat, si faina. Se fac mici bilute rotunjind aluatul in podul palmei. Se introduce la mijloc o visina din dulceata si se rotunjeste iar in podul palmei sa fie bine acoperita visina.
Se prajesc in ulei incins ca orice gogoasa. Se...
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas.
Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura..
Umplutura : Smantana se...
Amesteca ingredientele uscate (zahar,faina,etc) si fa o gaura in mijloc.
Separat,amesteca ingredientele lichide si toarna peste cele uscate. Amesteca numai pana s-a incorporat. Acum se pot adauga si fructele. Se poate turna in forma de briose.
Se coc la foc mediu pana cand scobitoarea iese...
Se da drumul la cuptor.
Se amesteca untul cu cacao si se amesteca.
Se adauga zaharul .
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine.
Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina.
Se adauga ingredientele optionale.
Se pune compozitia intr-o...
Amesteca gelatina si 4 lingurite de apa.
Adauga intr-o oala cafeaua,zaharul si gelatina.
Amesteca continuu la foc mic pana se dizolva gelatina.
Toarna compozitia in patru cesti si da la frigider sa se intareasca.
Se serveste cu sau fara frisca.
Da drumul la cuptor.
Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie.
Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi.
Amesteca 1/4 cana de...
Pancakes cu banane
Se amesteca faina,zaharul,prafut de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu vor...
#100 si #1 tort -Tort Amandina La Multi Ani Tata!
Se bat albusurile spuma cu un varf de cutit de sare ca pentru bezea.Se adauga zaharul si se mai bat putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de rom. Se pun galbenusurile cu albusurile intr-un bol si se adauga faina,cacao si praful de copt. Se amesteca foarte usor,avand grija sa nu se...
Trandafiri din pasta de lapte praf
Din apa si zahar se face un sirop ca mierea.Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere,daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca. Dupa ce...
Prajitura mea desteapta (si ratata) cu capuccino si nutella
Se separa ouale si se bat galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema.Albusurile se bat spuma. Se adauga ciocolata si margarina,ambele topite ,cafeaua ness,faina si zaharul vanilat. Se adauga laptele,treptat si apoi se incorporeaza albusurile. Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma...
Prajitura cu lime
Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Am folosit o forma rotunda de 20 cm cu 4 cm adancime. Sa fie destul de adanca forma,este mult lichid care se transforma in sos si ar putea sa dea afara.Se unge forma cu unt sau margarina. Se amesteca intr-un bol faina,sarea,zaharul si coaja de...
Clatite americane - Pancakes
Se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul,sarea si zaharul vanilat. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si ouale,usor batute. Daca mai e nevoie de lapte se mai adauga putin. Se amesteca usor,chiar numai pana e incorporat totul. Daca le amesteci prea mult,clatitele nu...
Fursecuri cu arahide si cacao
Se amesteca untul,zaharul,zaharul vanilat si oul pana se obtine o crema. Se adauga faina,cacao si apoi arahidele. Se formeaza bilute in palma si se tavalesc prin restul de arahide. Pune-le in tava si turteste-le putin. Se coc cam 15 minute sau pana se intaresc. Se lasa sa se raceasca.
Bulgari de zapada
Pune in food processor ( acuma chiar ca-mi scapa cum ii zice in romaneste)1/2 cana nuca de cocos,faina,sarea si 1/4 cana de zahar.Adauga untul si zaharul vanilat,iar cand s-a format un aluat fa bilute in palma.Bilutele sa fie uniforme ca sa se coaca in acelasi timp. Se dau bilutele la...
Urechi de elefant
Se intinde foaia de foetaj si se presara zaharul granulat sau orice mai folositi. Se impatureste din ambele parti pana se unesc la mijloc.Fiecare parte se impatureste pe rand,deodata e cam greu,dar numai asa m-am priceput sa va explic. Deci,ati obtinut un sul.Taiati ce grosime vreti,dar nu...
Prajitura cu zmeura si iaurt
Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,praful de copt,bicarbonatul si sarea. Separat se amesteca oul,iaurtul,margarina si vanilia. Se adauga la amestecul de faina,chiar numai cat e incorporat. Doua treimi din acest aluat se toarna pe fundul formei si se presara uniform zmeura peste. Pune...
Alte negrese sau negrute Americane
Se amesteca ingredientele "uscate". Separat se amesteca ingredientele "ude" (sau lichide). Se amesteca impreuna si se toarna in tava unsa. Eu folosesc o tava de marimea 39x27 cm. Se da la cuptorul incalzit in prealabil,si se tine cam 18-25 minute. O negresa perfecta este...
Gogosele cu visine
Se face un aluat din branza , zahar, oul batut, bicarbonat, si faina. Se fac mici bilute rotunjind aluatul in podul palmei. Se introduce la mijloc o visina din dulceata si se rotunjeste iar in podul palmei sa fie bine acoperita visina. Se prajesc in ulei incins ca orice gogoasa. Se...
Pumpkie Pie - Placinta cu Dovleac
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma se tapeteaza. Eu am folosit forma de silicon,deci am sarit peste acest pas. Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul vasului.Se pot da la rece pana e gata umplutura.. Umplutura : Smantana se...
Briose
Amesteca ingredientele uscate (zahar,faina,etc) si fa o gaura in mijloc. Separat,amesteca ingredientele lichide si toarna peste cele uscate. Amesteca numai pana s-a incorporat. Acum se pot adauga si fructele. Se poate turna in forma de briose. Se coc la foc mediu pana cand scobitoarea iese...
Banana cu nuca de cocos
Curata banana de coaja si taie-o in bucati de 2 cm. Tavaleste fiecare bucata prin suc de lamaie si apoi prin nuca de cocos.
Negrese Americane - Brownies
Se da drumul la cuptor. Se amesteca untul cu cacao si se amesteca. Se adauga zaharul . Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca bine. Se adauga vanilia,faina si sarea si se amesteca numai pana cand nu se mai vede faina. Se adauga ingredientele optionale. Se pune compozitia intr-o...
Jeleu de Cafea
Amesteca gelatina si 4 lingurite de apa. Adauga intr-o oala cafeaua,zaharul si gelatina. Amesteca continuu la foc mic pana se dizolva gelatina. Toarna compozitia in patru cesti si da la frigider sa se intareasca. Se serveste cu sau fara frisca.
Baclava greceasca
Da drumul la cuptor. Scoate foile de placinta,punele langa suprafata de lucru si acopera-le cu folie sau cu un prosop de bucatarie. Unge tava cu unt si adauga prima foaie.Unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si continua tot asa pana ai folosit jumatate din foi. Amesteca 1/4 cana de...