publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
publicat la 26.09.2021
Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort Cristal cu vanilie
Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos. Turnam...
Cornulete cu nuca
Preincalzim cuptorul. Se amesteca untul cu zaharul, pana devine cremos si se adauga cele doua galbenusuri. Se adauga faina, sarea, zaharul vanilat, praful de copt si nuca macinata. Se amesteca pana devine un aluat omogen. Formam cu mana cornulete de aceeasi marime si le punem in tava....
Cozonac evantai cu mere
Preparam maia din apa, drojdie si cele 50 de gr de zahar. Lasam deoparte 5 minute, apoi adaugam faina, untul, laptele, ouale si extractul de vanilie. Framantam un aluat (va fi putin lipicios), adaugam sarea si mai framantam putin. Lasam aluatul la loc ferit de curent cam o ora, ca sa creasca....
Cozonac floare cu scortisoara
Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute. Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai...
Kinder Bueno
Blatul Preincalzim cuptorul. Separam albusurile de galbenusurile. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si galbenusurile, unul cate unul. Adaugam pe rand faina, praful de copt, cacao si nuca macinata si cu o lingura sau cu o spatula de silicon amestecam cu miscari...
Cremsnit American
Preincalzim cuptorul. Cum se prepara blatul Se mixeaza galbenusurile cu zahar, apoi adaugam apa si ulei, cate o lingura o data. Adaugam faina cernuta, praful de copt si cacao, amestecam sa se incorporeze si turnam in tava de 23×32 cm tapetata cu ulei si faina sau cu foaie de copt....
Fursecuri cu fulgi de ovaz
Preincalzim cuptorul. Intr-un bol, amestecam untul, zaharul si oul. Adaugam faina, praful de copt, scortisoara, faina, fulgii de ovaz, stafidele, zaharul vanilat si sarea. Amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele. Cu o lingura luam din compozitie si punem in tava de copt. Nu...
Fursecuri cu gem
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Se adauga oul si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...
Supa crema de legume de post
Curatam toate legumele si le spalam. Le taiem in bucati. Legumele mai tari, cum ar fi gulia sau telina, se taie in rondele de circa 1 cm, pentru a putea fi feliate mai usor. Cele mai moi, se pot taia in doua. Fixam forma de taiat cuburi mai mici pe Salad Chef Smart si taiem legumele....
Placinta greceasca cu portocale
Foile de placinta se rup in bucati si se lasa cel putin 4 ore la uscat in tava. Din cand in cand se mai amesteca. Iaurtul se amesteca impreuna cu praful de copt si se lasa deoparte 5 minute. Sa il puneti intr-un bol incapator, iaurtul se va umfla. Intre timp, se mixeaza ouale cu zahar,...
Cozonac fara framantare
Se lasa ingredientele la temperatura camerei. Se pregateste maia din 50 ml lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Se lasa deoparte 5 minute. Se cerne faina intr-un bol adanc, se adauga maia, ouale, untul topit, zaharul, restul de lapte, sarea si coaja rasa de lamaie. Se amesteca cu...
Desert prajitura amandina
Blat: Preincalzim cuptorul. Batem ouale, mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand devin spumoase. Adaugam zaharul putin cate putin si mai mixam pana cand ouale devin deschise la culoare si compozitia cremoasa. Adaugam si esenta de vanilie. Intr-un bol, amestecam faina,...
Pancakes pufoase
Intr-un bol punem faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul, zaharul vanilat sau esenta si sarea si amestecam usor. In alt bol punem ouale si laptele, amestecam, apoi adaugam in bolul cu ingredientele uscate. Amestecam usor pana la incorporare. Punem o tigaie pe foc, lasam sa se...
Pui prajit cu sos de soia
Pulpele de pui se curata si se spala. Eventual, le puteti dezosa. Se taie in 3 bucati ( 1 bucata pulpa inferioara si 2 bucati pulpa superioara) si se pun la marinat cu sosul de soia si uleiul de susan. Daca nu aveti sos de soia dark, il puteti folosi si cel normal. Adaugati suficient ca sa...
Tarta rustica cu mere
Pregatim aluatul Cu degetele, amestecam untul cu faina. Adaugam sarea si apa rece si framantam un aluat, pana cand acesta se desprinde de pe mana. Puteti sa mai adaugati inca una sau doua linguri de apa rece, daca aluatul este prea tare. Pe masa de lucru presaram faina si intindem aluatul....
Prajitura cu dovleac
Incalzim cuptorul. Punem intr-un bol zaharul, uleiul, laptele si ouale si amestecam. Adaugam faina cernuta, praful de copt si zaharul vanilat. Amestecam si adaugam faina, pana obtinem un aluat usor de framantat si de intins. Va avea consistenta plastelinei usor de modelat. Lasam sa se...
Spaghete cu ciuperci si usturoi
Se fierb pastele al dente, dupa instructiunile de pe ambalaj. Se clatesc cu apa rece si se lasa sa se scurga. Ceapa si usturoiul se curata si se feliaza. Se taie si ciupercile in fasii. Se pune pe foc o tigaie si cand s-a infierbant se pune lingura de ulei. Se adauga ceapa, cand incepe...
Prajitura cu zmeura
Preincalzim cuptorul si cernem faina. Intr-un bol punem ouale, zaharul si esenta de vanilie si le mixam. Alternativ, adaugam uleiul si iaurtul. Adaugam faina, praful de copt si sarea si amestecam usor. Tapetam o tava cu ulei si faina si turnam compozitia. Din loc in loc, punem zmeura in...
Piept de pui cu susan
Se curata si se spala pieptul de pui. Se usuca si se taie in fasii de marime egala. Intr-un bol, batem ouale cu putina sare si piper. Intr-o farfurie punem faina, iar in alta semintele de susan. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat, adaugam uleiul. Asezam faina, ouale si...
Muratura de gogonele cu ceapa
Spalam gogonelele. Ceapa o curatam de coaja si taiem capetele castravetilor. Spalam ceapa si castravetii. Montam pe Salad Chef Smart feliatorul, punem legumele pe dispozitivul de protectie si taiem legumele rondele. Punem toate legumele intr-un bol si amestecam impreuna cu sarea. Lasam...
Pui cu urechi de lemn
Primul lucru pe care il facem este sa punem urechile de lemn intr-un bol cu apa si sa lasam deoparte cam o ora. Pieptul de pui se curata, se spala si se taie in bucati de marime egala. Intr-un bol, se amesteca 1 lingura de sos de soia dark (sau 2 de sos de soia light) si 2-3 linguri de sos de...
Rulada apertiv cu crema de branza albastra si sunca
Se separa ouale si se bat spumă albuşurile cu sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză. Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul. Compoziţia se încorporează în albuşul...
Sprot marinat
Sprotul se prajeste in baie de ulei sau la cuptor. Dupa ce se raceste,se amesteca impreuna cu uleiul de masline si otetul balsamic. Se lasa sa se patrunda aromele cel putin trei ore,dar e preferat peste noapte.
Ciuperci cu otet balsamic de mere
Curatam ciupercile si le taiem in jumatate. Punem intr-o tigaie ciupercile si adaugam otetul balsamic,zaharul si ustoroiul zdrobit. Calim cam 10 minute si adaugam putina apa daca e nevoie. Cand sunt aproape gata ,adaugam sosul de soia si lime. Chiar inainte de a scoate din tigaie,adaugam...
Clatite canadiene
Intr-un bol,punem faina,praful de copt,apoi adaugam laptele si galbenusurile. Amestecam . Separat,batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam cu o miscare circulara,de sus in jos,astfel incat sa nu isi piarda volumul. Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat,adaugam putin...
Frigarui de porc cu sos Satay
Taiem carnea in cuburi de marime egala. Amestecam impreuna cu sosul satay si lasam deoparte 30 de minute. Daca folosim pentru frigarui bete din lemn,acestea trebuie puse in apa o jumatate de ora,ca sa nu se arda mai in timp ce se face carnea. Infierbantam gratarul si punem carnea...
Pui vietnamez
Introducem toate ingredientele,in afara de pui, in recipientul mixerului vertical si pulsam pana obtinem o pasta. Pulpele de pui,spalate si uscate,le amestecam cu aceasta pasta, le punem intr-o punga ce se inchide ermetic si o punem la frigider. Se lasa acolo peste noapte si din cand in cand...
Supa cu rosii uscate la soare
Taiem ceapa marunt si o calim in ulei. Adaugam usturoiul,apoi pasta de tomate si rosiile uscate la soare. Daca folosim rosii proaspete,le spalam,le curatam si le dam prin mixer. Adaugam rosiile,le calim putin,apoi adaugam supa de pui. Lasam la foc mic cam 20 de minute. Adaugam...
Supa cu fulgi de ovaz
Punem intr-o oala supa de pui la fiert. Intre timp taiem marunt ceapa si morcovul,iar cartoful il taiem in cubulete. Cand incepe sa clocoteasca apa,adaugam ceapa si morcovul ,curcuma,pasta de tomate,amestecul de condimente si lime-ul uscat,pe care il vom crapa putin,pentru a isi elibera aroma....
Orez la aburi
Metoda este foarte simpla. Aveti nevoie doar de niste orez,de preferat cu bobul lung sau basmati. Intr-o oala mare,punem apa cu sare la fiert. Intre timp punem orezul intr-o strecuratoare si clatim pana apa devine limpede. Cand apa incepe sa clocoteasca, puneti orezul si asteptati pana cand...