Aperitiv scovergi

de Gicuta in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2015 | 44387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 350-400 ml apa
  • un cub drojdie
  • 2 linguri zahar
  • o lingura untura solida (2 linguri ulei)
  • 1/2 lingurita sare
  • Pentru prajit:
  • 1/2 l ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv scovergi:

Drojdia se pune la inmuiat in putina apa calduta.
Intr-un castron mare cernem faina si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam zaharul, sarea, untura (ulei) si drojdia inmuiata. Incepem sa framantam adaugand cate putina apa.  Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine pana nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in sase bucati egale pe care le intindem cu mainile pana ajung la dimensiunea dorita.
Punem uleiul la incins si cand incepe sa sfaraie prajim scovergile. Le intepam in mijloc cu furculita si le rumenim frumos pe ambele parti. Sa aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv scovergi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Gicuta 1

12.09.2015, 17:45

Ralu,Simona

RuxyRux 1

27.09.2015, 23:34

Minunate...........am o pofta!

mihaelar63 1

28.09.2015, 00:13

Buunee !! Eu mereu cand framnt paine imi fac dupa prima dospire cate doua , de pofta Si-mi place sa le mananc sarate

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Scovergi