Mitinita

7

Bucataras
Top-Chef

Miercurea-Ciuc / jud Harghita

Bucataras din 12.10.2010

RETETE835
PRIETENI318
Retete

Varza a la Cluj

In Porc la 10 Mar 2012

  Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei,apoi adaugam carnea tocata si putina sare. Se spala,curata si desareaza (daca e nevoie) varza si se taie in fasii subtiri (sa recunoastem ca ale mele sunt cam grosolane,dar cum era prima oara sunt scuzata). Varza se pune la calit si adaugam o...

Pui cu susan

In Pui la 8 Mar 2012

Se taie pieptul de pui in cubulete si se amesteca impreuna cu ingredientele pentru marinata. Se lasa deoparte 30 de minute. Intre timp se amesteca ingredientele pentru aluatul in care vor fi prajite bucatile de pui. Intr-un wok se incalzeste uleiul. Bucatile de pui se dau una cate una prin...

Tagliatelle de spanac cu pui si lamaie

In Paste la 8 Mar 2012

Se curata pieptul de pui si se taie in cuburi de 2 cm. Intr-un bol se adauga zeama de la 1/2 lamaie,coaja rasa si cimbrul.Se adauga cuburile de pui si se lasa deoparte pana fierbem pastele. Separat,fierbem pastele in apa cu sare,le scurgem si adaugam putin ulei ca sa nu se lipeasca....

Clatite banatene

In Dulciuri la 7 Mar 2012

Clatitele: Se amesteca ouale,cu lingura de ulei si sarea. Se adauga faina si laptele si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. Se toarna apa minerala,clatitele trebuie sa fie mai grosute decat cele obisnuite. Se lasa compozitia la frigider 30 de minute,apoi prajim clatitele. Am folosit...

Smoothie portocaliu

In Vegan / Raw vegan la 3 Feb 2012

Dupa ce am curatat morcovii,i-am pus in robot la taiat,dar se pot da si pe razatoare. Portocalele se curata de coaja si se taie in sferturi. Limeul se curata de coaja . Toate ingredientele se introduc in recipientul mixerului vertical si se mixeaza. Incercati si alte combinatii si daca...

Ravioli cu migdale si cafea

In Dulciuri la 3 Feb 2012

Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute. Umplutura : Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor. Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una...

Yakitori - frigarui japoneze

In Pui la 29 Ian 2012

  Se spala pieptul de pui sub jet de apa rece,se sterge cu un prosop absorbant si se taie in cubulete uniforme. Se taie si ceapa verde in bucati de 2 cm. Se pun bucatile de pui pe betigase,daca folositi din lemn sa le inmuiati in apa in prealabil. Se amesteca mierea si sosul de...

Ramen

In Supe la 27 Ian 2012

Tacamul se spala bine sub jet de apa rece,ceapa si morcovul se curata si se pun intr-o oala. Se adauga usturoiul si ghimbirul se se fierbe la foc mic. Eu am folosit o kukta pentru mai multa aroma si pentru a grabi fierberea. Dupa ce s-a fiert tacamul, se strecoara supa si se pune intr-o...

Dorayaki

In Dulciuri la 14 Ian 2012

  Intr-un bol,se amesteca mierea,zaharul si ouale. Se adauga faina,praful de copt  si se amesteca bine,apoi se da bolul la frigider cam 15 minute. Se adauga cate 1/2 lingura de apa,pana obtineti consistenta potrivita. Trebuie sa fie putin mai groasa decat compozitia de...

Pasta de fasole rosie azuki

In Dulciuri la 11 Ian 2012

Peste noapte se pune fasolea la inmuiat. A doua zi,am fiert-o in kukta,oala cu presiune. Am scurs fasolea fiarta si am pus-o intr-o craticioara cu zaharul. Se zdrobeste cu blenderul vertical sau chiar cu o furculita. Se poate trece amestecul si printr-o sita ca sa scapati de coaja, mie imi...

La multi ani bucatarasi si 366 de zile fericite

In Mancare copii la 31 Dec 2011

Se decojeste kiwi si se paseaza pana obtinem un pireu. Se pune in forma de fursecuri de bradut si se decoreaza cu seminte de rodie. Se presara nuca de cocos,daca vreti si ninsoare.  

Friganele din cozonac

In Dulciuri la 30 Dec 2011

Se bat ouale cu laptele si se inmoaie fiecare felie de cozonac. Se prajesc pana se rumenesc pe amandoua partile si se pudreaza cu zahar si se servesc cu sirop de artar.  

Salata Olivieh

In Salate la 29 Dec 2011

Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete. Intre timp,se fierb si morcovii cu pieptul de pui,iar separat se fierb ouale. Se taie totul in cuburi,la fel si castravetii murati. Se amesteca maioneza cu mustarul si sucul de...

Craciun Fericit ,dragi Bucatarasi - Bradut Rosenkrantz

In Prajituri la 24 Dec 2011

  Se pune drojdia si zaharul in lapte si se pune deoparte 5 minute. Faina,ouale si coaja de portocala se pun intr-un bol adanc,la care se adauga drojdia cu lapte. Se framanta un aluat,care nu se lasa la dospit ci se pune direct pe masa de lucru,care a fost presarata cu faina. Se...

Braduti cu scortisoara

In Prajituri la 23 Dec 2011

  Se pune drojdia si 3 linguri de zahar in lapte. Dupa 5 minute,se adauga faina,oul,sarea si se framanata un aluat. Se lasa intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Se intinde o foaie de marime ovala. Se amesteca zaharul si scortisoara si se presara peste foaie. Foaia se...

La multi ani bucataras cu Fesenjan - Tocanita persana cu rodii

In Pui la 20 Dec 2011

Fasia de rodii se pune int-un pahar cu apa calduta ca sa obtinem sucul.  Se pun feliile de vinete intr-o tava in care s-a pus cam o lingura de ulei si se dau la cuptor. Se taie pieptul de pui in bucati uniforme de 1 cm.Se rumenesc pe ambele parti.  Se infierbanta uleiul si se...

Casuta din turta dulce

In Prajituri la 14 Dec 2011

Turta dulce: Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele).In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale.Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Se scoate din frigider...

Glazura regala (royal icing)

In Dulciuri la 13 Dec 2011

Este foarte important ca albusurile si sucul de lamaie sa fie la temperatura camerei si vasul in care bateti albusurile sa fie foarte curate, fara urma de ulei, altfel nu se va intari glazura. Incepeti sa bateti albusurile si cand fac spuma adaugati putin cate putin zaharul pudra si continuati...

Turta dulce

In Prajituri la 9 Dec 2011

  Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina,bicarbonatul de sodiu,sarea si condimentele). In alt bol se amesteca untul cu zaharul,apoi se adauga mierea si mai apoi ouale. Se framanta un aluat de consistenta plastelinei si se da la frigider o ora. Al meu a stat peste...

Biscuiti

In Prajituri la 8 Dec 2011

  Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei usor de modelat. Se ruleaza o foaie de aproximativ 5 mm sau mai groasa daca doriti si se decupeaza cu...

Mulligatawny

In Supe la 8 Dec 2011

  Se pune untul intr-o craticioara si se infierbanta. Se adauga ceapa si marul si cand incepe sa se rumeneasca se adauga bucatile de pui. Cand s-au prajit se adauga pudra de curry si dupa un minut se adauga supa si orezul. Pune sare ,piper si vegeta de casa . Se fierbe cam 20 de...

Rudolf

In Mancare copii la 4 Dec 2011

  Se unge muffinsul cu finetti,apoi se aplica biscuitele rotund. Pe fundul bomboanei rosii se aplica putin finetti si se lipeste pe biscuite. La fel se procedeaza si cu ochii,la care se adauga si deasupra putina crema de ciocolata. Se pun cornitele,am incercat sa le rup ca sa aduca...

Paine greceasca cu oregano si masline

In Piine la 4 Dec 2011

  Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea  si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale. Rasturnati aluatul pe...

Rudolf,renul cu nasul rosu

In Mancare copii la 3 Dec 2011

  Se pun covrigeii in locul urechilor.Se taie capetele maslinei,care se pun in locul ochilor. Din rosie se taie nasul si se asambleaza. Lasati copii sa va ajute si aveti ocazia sa-i invatati ca sarbatorile de iarna nu inseamna numai cadouri ci si timp petrecut impreuna cu familia.  

Budinca de tapioca cu matcha

In Dulciuri la 3 Dec 2011

  Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul. Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape. Se tine pe foc cam 15 minute sau pana cand perlele de tapioca s-au inmuiat si sunt translucide. Se ia de pe...

Friptura tiganeasca

In Porc la 3 Dec 2011

  Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte. A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de unica folosintese si se adauga condimentele. Se pun bucatile de carne in tava. Cand s-au rumenit...

Chili Oil

In Conserve la 2 Dec 2011

Se pune uleiul intr-o craticioara si se adauga ardeii iuti,care se vor zdrobi in prealabil. Se pune craticioara pe foc si se tine pana se ifierbanta uleiul. Se lasa deoparte pana se raceste apoi se toarna intr-o sticla. Se arunca resturile de ardei iute si se adauga un ardei uscat si gaurit...

Chutney de mere cu ghimbir si ardei iute

In Muraturi la 1 Dec 2011

Se spala merele si se dau prin robot sau razatoare.Se rade si ghimbirul,eu nu-l mai decojesc. Se pun toate ingredientele intr-o craticioara (mai putin ghimbirul pudra) si se pune pe foc mic. Se fierbe cam 20-30 de minute si daca merele nu sunt destul de zemoase se mai adauga apa. Dupa ce...

Relish de gogosari si ardei

In Muraturi la 1 Dec 2011

Se curata ardeii si gogosarii de seminte. Gogosarii mei au fost putin iuti,perfecti pentru gustul meu. Se taie ardeii,gogosarii si ceapa in cubulete,asa cum taiem ceapa pentru mancare. Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc mic,amestecand des. Daca lichidul nu este...

Maturi de vrajitoare

In Mancare copii la 30 Oct 2011

Se toarna ciocolata de casa in forme sau se modeleaza cu mana. Se poate folosi furculita ptr modelul de pe margine. Cand s-au intarit se adauga sticksul si gata maturica.

Afisate 421 - 450 din 835 retete    

Postari recente

publicat la 26.09.2021

Desert muffins cu fructe

publicat la 26.09.2021

Chifle pufoase

publicat la 26.09.2021

Cartofi noi in stil grecesc

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 28

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]