Paine greceasca cu oregano si masline

de Mitinita in Piine, 4 Dec 2011 | 4337 vizualizari

 

Noua mea pasiune,dar am multe de invatat. Un mic secret: a inceput sa-mi placa enorm sa framant aluatul,amestec intai cu lingura si cand s-a format aluatul bag si mainile. Cu aluaturile lipicioase nici acum nu ma impac.

 

INGREDIENTE

  • 675 gr faina alba
  • 2 lingurite sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • 5 linguri de ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri de oregano proaspat
  • 175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati
  • acuma vad ca am uitat sa pun ceapa rosie:))
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine greceasca cu oregano si masline:

 

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea  si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.

Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.

Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.

Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.

Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.

Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.

Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine greceasca cu oregano si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:08

Mitinita 1

06.12.2011, 10:42

rocsi,mirela,oana,gabytza

Criss 1

06.12.2011, 10:56

Super! Ce pufos e miezul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu cartofi si cascaval