Prăjitura "Starbucks"

de adriana65 in Prajituri, 29 Mai 2013 | 10127 vizualizari

 

Azi vă propun această bunătate de prăjitură, cu o crustă crocantă din nucă şi zahăr brun, numai bună lângă o cafea.

 

INGREDIENTE

Ingrediente crustă:

  •  200 g zahăr brun
  •  60 g nucă tocată
  •  125 g făină
  •  115 g unt
  •  1 linguriţă scorţişoară
  •  1 linguriţă cafea măcinată
  •  1 linguriţă cafea instant - ness

Ingrediente blat:

  •  250 g făină
  •  150 g zahăr brun
  •  100 g zahăr tos
  •  225 g unt
  •  2 ouă
  •  1 gălbenuş de ou
  •  75 ml lapte
  •  1 linguriţă praf de copt
  •  1 - 1/2 linguriţă vanilie
  •  un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura "Starbucks":

Pentru crustă se amestecă zahărul brun cu nuca tocată, scorţişoara, cafeaua măcinată şi cafeaua ness. 

Într-un alt vas, cu ajutorul unei furculiţe se amestecă făina cu untul rece tăiat cubuleţe, amestecul devenind fărâmicios. Se adaugă amestecul de zahăr şi cu ajutorul unei linguri din lemn se combină toate ingredientele. Se lasă deoparte.

Pentru blat se freacă spumă untul cu zahărul brun şi zahărul tos. Se adaugă pe rând ouăle şi gălbenuşul apoi laptele şi zahărul vanilat. Făina se amestecă cu praful de copt şi sarea. Se adaugă la crema de unt. 

Amestecul se pune într-o tavă de 30/20 cm tapetată cu hârtie de copt (la mine nu a fost cazul având o tavă antiaderentă). Peste aluat se repartizează amestecul pentru crustă.

Tava se pune în cuptorul preâncălzit la o temperatură de 180 grade C, unde se coace 40 minute.

Prăjitura rece se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura "Starbucks"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Toamna07 1

30.05.2013, 17:15

adriana65 1

03.06.2013, 21:05

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri fragede cu finetti