miremirc

1

Bucataras
incepator

TIMISOARA

Bucataras din 23.02.2010

RETETE229
PRIETENI261
Retete / Dulciuri

Placinta cu iaurt

In Prajituri la 13 Oct 2012

Punem stafidele intr-un bol mic si le acoperim cu rom .(2 ore) Foile de placinta le scoatem de la congelator si le lasam la temperatura camerei sa se dezghete (aproximativ 1 ora si jumatate) . Intr-un castron mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste,...

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 10 Oct 2012

Curatam merele de coaja si cotor. Le dam pe razatoarea mare, apoi le punem la calit cu zaharul, intr-o craticioara, pe foc. Amestecam din cand in cand. Lasam pe foc pana scade sucul ce-l lasa merele. La sfarsit adaugam 1 lgt scortisoara (sau dupa gust). Aluat : Mixam galbenusurile cu...

Desert tort rapsodia aromelor

In Torturi la 7 Oct 2012

Pentru inceput punem 50 g stafidele in 50 ml rom amestecat cu apa calda, sa se hidrateze . Blat cocos : mixam spuma albusurile, adaugam apoi zaharul, apa clocotita treptat, zeama de lamaie treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Rasturnam compozitia intr-o...

Tort caramel cu visine si ciocolata

In Torturi la 2 Oct 2012

Blat : mixam spuma albusurile cu zaharul, adaugam apoi galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt, amidonul si praful de cacao. Turnam compozitia intr-o forma rotunda de tort (d=28 cm), tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se...

Tort cupola cu branza de vaci si fructe

In Torturi la 28 Sep 2012

Aluat fraged: intr-un mixer punem faina, praful de sare si untul rece taiat cubulete, apoi adaugam zaharul si galbenusul de ou. Scoatem aluatul din mixer si il framantam doar cat sa-l transformam intr-o bila. Pe o hartie de copt (pergament) intindem aluatul cu sucitorul, asezam deasupra bolul...

Prajitura cu prune si cocos

In Prajituri la 20 Sep 2012

Aluat : pregatim maiaua : drojdia o amestecam cu 1 lgt zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam lapte caldut si putina faina. Amestecam si obtinem o compozitie de consistenta unei smantani. Lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, presaram sarea, zaharul, oul si galbenusul,...

Prajitura cu mere si crema de vanilie

In Prajituri la 9 Sep 2012

Intr-o cratita caramelizam 150 g zahar, adaugam vinul si lasam sa se topeasca zaharul (2-3 minute), apoi adaugam merele curatate de coaja si seminte si taiate. Adaugam scortisoara macinata si lasam sa se caleasca timp de 4-5 minute, amestecand din cand in cand. Merele calite le rasturnam intr-o...

Desert tort de ciocolata si banane

In Torturi la 5 Sep 2012

Blat : Intr-un castron mixam untul cu 100 g zahar, apoi adaugam galbenusurile pe rand. Separat, in alt castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, apoi cu restul de zahar. Albusurile spuma tare le rasturnam peste crema de galbenusuri de mai sus. Adaugam si cele 2 linguri cu lapte....

Prajitura cu iaurt si cocos

In Prajituri la 27 Aug 2012

Intr-un castrom mixam spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam 3 cani de zahar, 3 galbenusuri, apoi 3 cani de iaurt si la final faina amestecata cu praful de copt. Acest amestec il turnam intr-o tava dreptunghiulara (d=24*36 cm). Peste aceasta compozitie presaram 1 cana de zahar...

Prajitura cu prune si branza

In Prajituri la 22 Aug 2012

Blat : intr-un castron mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat, galbenusurile pe rand, uleiul, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam in tava dreptunghiulara (24*36 cm), in care am asezat hartie de copt. Lasam deoparte si pregatim crema . Spalam prunele, le...

Tort Joffre

In Torturi la 19 Aug 2012

Blat : amestecam bine pudra de cacao cu zaharul, apoi adaugam apa si punem pe aburi ca sa se inmoaie compozitia. Tinem craticioara pe aburi pana se topeste zaharul, apoi dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Separat, mixam untul moale de la temperatura camerei (unt cu 82% grasime) cu zaharul...

Tarta cu mere si iaurt

In Prajituri la 12 Aug 2012

Aluat : mixam untul moale cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam apoi oul, iar la final faina amestecata cu praful de copt.Intindem aluatul intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Curatam merele si le taiem fasii (mai subtiri sau mai groase ) ,...

Panna Cotta cu Amarulla

In Dulciuri la 6 Aug 2012

Hidratam 4 g gelatina in 2 lg apa rece, timp de 10 minute. Punem lichiorul intr-o cratita, pe foc mic sa se incalzeasca, dar fara sa fiarba, apoi topim gelatina in el. Il turnam in 4 boluri de sticla (cca 200 ml fiecare) si dam la congelator pana pregatim panna cotta (sau la frigider pentru 1...

Cheesecake cu ciocolata alba si ricotta

In Torturi la 3 Aug 2012

Crusta : zdrobim biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Intr-o forma cu margini detasabile (d=25 cm) unsa cu putin ulei, rasturnam bicuitii si ii presam cu dosul unei linguri. Crema : hidratam gelatina in 50 ml apa rece, timp de 5 minute. Ciocolata rupta bucatele o topim pe aburi sau...

Prajitura cu piersici

In Prajituri la 1 Aug 2012

Pregatim maia : drojdia proaspata o amestecam cu 2 lg zahar (din cele 85 g) pana se lichefiaza, adaugam peste ea putin lapte caldut si 2 lg faina. Amestecam pentru omogenizare si lasam 10-15 minute sa creasca. Cernem faina intr-un bol. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, untul moale, restul de...

Prajitura cu caise

In Prajituri la 30 Iul 2012

Mixam intr-un castron ,galbenusurile spuma cu 300 g zahar, adaugam treptat uleiul, apoi apa fiarta, lingura cu lingura, faina amestecata cu praful de copt (eu am folosit bicarbonat si l-am stins cu putin otet). Separat, in alt castron batem albusurile spuma, adaugam cele 3 linguri de zahar si...

Inghetata de banane

In Dulciuri la 29 Iul 2012

Intr-un castron punem bananele curatate de coaja, rupte bucati, zaharul pudra si zeama de lamaie. Le mixam cu ajutorul blenderului vertical. Separat, in alt vas mixam frisca lichida (eu am avut Meggle). Cine are smantana pentru frisca sa o foloseasca.  Peste ea adaugam terciul de banane....

Prajitura cu rom si visine

In Prajituri la 1 Iul 2012

Blat : mixam albusurile spuma , adaugam zaharul treptat, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam treptat apa fiarta, lingura cu lingura, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Omogenizam cu grija si rasturnam intr-o forma patrata (d=20*20 cm), unsa cu putin ulei...

Desert chec in trei culori

In Prajituri la 19 Iun 2012

Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt treptat, coaja rasa de lamaie (eu nu am avut si am pus esenta de vanilie). Turnam jumatate din...

Tort de ciocolata fructat

In Torturi la 12 Iun 2012

Blat alb : mixam albusurile spuma, adaugam zaharul, mixand pana se topeste tot zaharul, adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, iar la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o intindem intr-o forma de tort (d=25 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam...

Desert tort Preferita

In Torturi la 8 Iun 2012

Blat : Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la...

Cheesecake de ciocolata

In Torturi la 27 Mai 2012

Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema. Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi...

Prajitura Cabana

In Prajituri la 23 Mai 2012

Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm). Dupa ce blatul s-a racit il taiem pe lungime, astfel incat sa avem 3...

Cupa de pepene cu fructe si frisca

In Dulciuri la 22 Mai 2012

Taiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja In jumatatea de pepene asezam caisa taiata bucatele mici, bananele rondele, kiwi taiat si el feliute sau cubulete, capsunile taiate in 4 si cateva...

Budinca de gris cu branza de vaci

In Prajituri la 19 Mai 2012

Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta...

Desert tort Raffaello

In Torturi la 18 Mai 2012

Blat : Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu...

Tort cu iaurt si capsuni

In Torturi la 15 Mai 2012

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm). Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il...

Clatite cu urda si marar

In Dulciuri la 14 Mai 2012

Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul. Lasam deoparte pentru 30 de minute. Umplutura clatite : amestecam urda cu zaharul, esenta de...

Desert tort Parisul in flacari

In Torturi la 13 Mai 2012

2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor...

Pasca cu ciocolata

In Torturi la 15 Apr 2012

Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand. Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele. Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de...

Afisate 31 - 60 din 163 retete    

Postari recente

publicat la 30.01.2013

Desert prajitura Kinder

publicat la 27.01.2013

Chiftele in aluat

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Petreci momente minunate alaturi de cei dragi

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]