Desert chec in trei culori

de miremirc in Prajituri, 19 Iun 2012 | 40618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 125 g unt
  • 125 ml lapte
  • 350 g faina (2 pahare)
  • 3 linguri cacao
  • un varf cutit bicarbonat
  • 1 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de portocale (sau coaja rasa de lamaie)
  • 1-2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec in trei culori:

Mixam intr-un bol galbenusurile spuma cu zaharul, timp de 20 de minute, adaugam apoi untul moale de la temperatura camerei, laptele treptat, faina amestecata cu bicarbonatul si praful de copt treptat, coaja rasa de lamaie (eu nu am avut si am pus esenta de vanilie).

Turnam jumatate din compozitie intr-o forma de chec, in care am asezat o hartie de copt. In restul de compozitie punem cele 3 linguri de cacao si omogenizam bine, apoi o intindem peste compozitia din forma de chec. Dam la copt , la temperatura potrivita, timp de circa 15-20 de minute, dupa care scoatem din cuptor checul si deasupra intindem cele 3 albusuri de ou batute spuma tare cu 1-2 linguri de zahar pudra.

Mai dam la cuptor pentru inca 10 minute sau pana cand se rumeneste putin albusul de ou. Lasam sa se raceasca , apoi taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte, cu multa grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Guguluf marmorat