Desert tort Raffaello

de miremirc in Torturi, 18 Mai 2012 | 46066 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi BelVita Start
  • 150 g unt moale
  • Crema :
  • 400 ml lapte cocos
  • 6 lg zahar
  • 20 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml lichior Pina Colada
  • 23 bomboane Raffaello
  • Decor :
  • 50 g fulgi midgale prajiti
  • 30 g nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat: Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.

Crema: Gelatina granulata o hidratam in 160 ml apa rece, timp de 10 minute. Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos. Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta.

Bomboanele Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta. Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet. Dam la frigider pentru 15 minute.

Decor: fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie, saltandu-i mereu ca sa nu se arda. Ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.

Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut  eu.

Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei. 

Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu....   Merita incercat chiar daca este putin cam scump !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (52)

miremirc 1

21.12.2012, 11:59

NU stiu ce sa spun, incearca cu lapte de vaca . Astept impresia ta dupa ce il faci cu lapte de vaca.

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:28

dantes 1

17.01.2023, 08:44

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post