Budinca de gris cu branza de vaci

de miremirc in Prajituri, 19 Mai 2012 | 45510 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1 l lapte
  • 150 g gris
  • 100 g unt
  • 250 g branza de vaci
  • 1 lgt gem de caise
  • 1 lgt dulceata din coji de portocale
  • 5 oua
  • 50 g faina
  • 2 lgt esenta vanilie
  • 1 lg rom
  • 1/4 lgt sare
  • 200 g zahar
  • 3 lg zahar pudra pentru decor bilute de zahar colorate ...
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu branza de vaci:

Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta de vanilie.

Separat, batem albusurile de ou spuma tare, apoi adaugam zaharul si rom-ul. Rasturnam peste crema de gris de mai sus, omogenizam, amestecand cu o lingura.

Punem compozitia obtinuta intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu hartie pentru copt. (d=24*24 cm).

Dam la cuptor budinca pentru circa 40-60 minute, la foc mijlociu. Nu deschidem cuptorul primele 20 de minute.

Pudram cu zahar pudra apoi servim fierbinte . Este foarte buna si rece sau reancalzita.

Pentru cine nu are o forma cu pereti detasabili, poate folosi o forma normala, apoi dupa ce budinca este coapta, o rastoarna invers pe un platou si o pudreaza cu zahar pudra .

Rapida si delicioasa. :)
 Incercati-o cu incredere pentru ca este fooarte buna :P

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Rocsi 1

19.05.2012, 23:08

Ce minunata..asta trebuie incercata

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:44

bun

mimmi 1

26.05.2012, 14:52

Am salvat-o la favorite sa o incerc ca tare bine arata ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca