Tort cu iaurt si capsuni

de miremirc in Torturi, 15 Mai 2012 | 51999 vizualizari

 

Reteta de tort o am de la cumnata mea Oriana, careia ii multumesc :)

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 3 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg ulei
  • 4 lg faina
  • 1 lgt rasa praf de copt
  • Crema :
  • 450 ml iaurt de capsuni (zmeura, caise etc)
  • 240 g zahar pudra (sau 12 lg zahar)
  • 3 plicuri gelatina granulata
  • 400 ml frisca lichida
  • 250 g capsuni proaspeti(zmeura, caise etc)
  • Decor :
  • 1 plic tort gelee rosu Dr.Oetker
  • capsuni proaspete taiate 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu iaurt si capsuni:

Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm).

Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il amestecam cu 240 g zahar pudra . Gelatina o hidratam in 200 ml apa rece, apoi o topim pe foc mic, fara a o fierbe.

Peste gelatina topita turnam iaurtul dulce de capsuni.Adaugam frisca batuta spuma si omogenizam. La sfarsit adaugam capsunile proaspete taiate bucatele mici.

In forma rotunda in care am copt blatul, stropim cu putina apa rece, apoi asezam frumos o folie alimentara, O stropim si pe ea cu apa rece. Surplusul de apa il aruncam.

In aceasta forma turnam crema, apoi peste ea asezam blatul si dam la frigider de seara pana dimineata sau minim 3 ore.

Dupa ce am scos tortul de la frigider il rasturnam invers pe o forma de tort.

Decoram cu felii de capsuni .

Puteti sa-l lasati chiar in aceasta forma finala sau puteti munci in plus, asa cum am facut eu :d , adika : am turnam peste capsuni tort gelee rosu de la Dr.Oetker, pe care l-am pregatit conform instructiunilor de pe pliculet.

Am batut 200 ml frisca lichida , cu care am uns marginile tortului si am facut cateva aveline cu ajutorul spritului pentru ornat

Tortul se lasa la frigider pana in momentul in care il serviti.

Excelent, rapid, usor si delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cirese si capsuni