Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui

de mirela0911 in Ficat, 5 Iul 2015 | 7294 vizualizari

 

A fost un pranz delicios!

 

INGREDIENTE

Pt. rulade:

  • 8 foi de lasagna
  • 400g ficatei de pui
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • patrunjel verde tocat marunt
  • 1 rosie mare sau 2 mai mici
  • 30 ml ulei
  • sare, piper macinat

Pt.sos:

  • 50 g unt
  • 1 lg faina
  • 300 ml lapte
  • 100 g cas de capra
  • 1 lg frunze de patrunjel tocat
  • 1 lg busuioc maruntit
  • sare, piper
  • 100 g cas de capra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui:

Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa sa se caleasca putin. Se pun ficateii si ardeiul, se prajesc la foc mare timp de 6-8 minute, se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat, se pune patrunjelul si cuburile de rosii si se ia de pe foc.

Foile de lasagna se pun la fiert in apa clocotita cu sare timp de 4 minute. Se da un jet de apa rece si se lasa sa se scurga.

Sosul: Intr-o craticioara se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele cald si se amesteca cu ajutorul unui tel pana la omogenizare. Se fierbe la foc mic timp de 10-15 minute. Se ia de pe foc, se adauga patrunjelul si busuiocul si 100 g cas de capra dat pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se ia cate o foaie de lasagna si se pune 1-2 lg din compozitia cu ficatei, se ruleaza cu grija si se aseaza intr-un vas de ceramica uns cu unt. Dupa ce s-au asezat toate ruladele in tava, se acopera cu sosul si se rade deasupra casul de capra. 

Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade si se lasa sa se coaca pana cand se rumenesc usor la suprafata. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca nu aveti busuioc proaspat, se poate inlocui cu cel uscat.

2

Ficateii se lasa pe foc pana scade aproape tot sucul lasat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ficatei de pui cu sos de ceapa si rosii