Folosim dovleceii in orice combinatie! Iar aceasta salata este perfecta la micul dejun sau cina, de ce nu?
Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua, se scobesc de seminte apoi se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare se pune apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba se pun dovleceii dati pe razatoare. Se lasa la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.
Dupa ce au fiert se pun in strecuratoare, se da sub un jet de apa rece si se lasa sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri.
Intre timp se pregateste maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.
Usturoiul se curata si se piseaza.
Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.
Pofta buna sa aveti!
1
Sa nu stoarceti chiar de tot dovleceii, sa fie putin zemosi.
2
Maioneza se poate prepara in ce cantitate doriti, in functie de cati dovlecei aveti.
3
Este foarte buna cu paine prajita.