O combinatie ideala pentru vremea de afara!
Se mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se opresc din aceasta compozitie cca 4-5 lg, restul se toarna in tava tapetata cu hartie de copt.
Compozitia pastrata se omogenizeaza cu crema de ciocolata (Choco Nuss am avut eu) si 1 lg de lapte. Cu ajutorul unei linguri se toarna din loc in loc din aceasta compozitie. Se ia o furculita si se traseaza linii, dandu-i un aspect marmorat.
Caisele se spala si se rup in jumatati. Se aseaza din loc in loc cu partea interioara in sus. Se pun si visinele printre caise si se da la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute.
Albusurile se bat spuma cu tare cu un praf de sare si cele 6 lg zahar. La final se adauga esenta de rom si se mai mixeaza putin.
Cand au trecut cele 25-30 de minute, se scoate tava, se toarna spuma, se niveleaza si cu dosul lingurei se formeaza niste tepi. Se da din nou tava la cuptor pentru inca 10 minute, se stinge focul si se mai lasa putin la cuptor.
Se scoate prajitura din cuptor, se lasa sa se racoreasca, se da la frigider dupa care se serveste.
Pofta buna!
1
Visinele mele au fost slab alcoolizate, dar se pot pune si proaspete sau deloc.
2
Caisele se pot inlocui cu piersici, nectarine sau cu ce prefera fiecare.