Iata cum se prepara Reteta de salata broccoli cu mozzarella
Broccoli se fierbe in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Doar cat sa se inmoaie putin si sa nu apuce sa isi schimbe culoarea.
Scurgeti brocolii de apa fierbinte si il puneti in apa cu gheata pentru a se pastra culoarea...
Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp.
Ceapa se scoate din zeama si se arunca .
Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea
Zeama a fost folosita la o supa cu taitei .
Preparati,, Maioneza " -falsa din iaurt ulei , mustar , sare...
Se amesteca intai iaurtul cu mustar si ulei .
Condimentati cu sare si piper .
Patrunjelul se toaca marunt .
La fel se toaca si ceapa rosie .
Ardeiul gras si morcovul fiert se taie cubulete .
Amestecat ingredientele maruntite in sos impreuna cu...
Pentru inceput am luat mamaliga rece din frigider care acum era ferma .
Am indreptat colturile bucatii de mamaliga si am taiat mici crutoane de 1.5/1.5 cm .
Am infierbantat o tigaie teflonata si am pus in ea cubuletele de mamamliguta stropite cu putin ulei .
Am condimentat cu...
Rosiile se spala si se taie cubulete .
Ceapa se curata si se taie marunt .
Porumbul se scurge din lichidul in care s-a conservat si se limpezeste cu apa rece .
Sarati ceapa si o amestecati cu boabele de porumb, frunzele verzi si tonul cu tot cu ulei .
Dati aciditate...
Se toaca marunt ardeiul si ceapa .
Se scot ciupercile intr-o sita si se clatesc cu apa rece .
Se pune ceapa si ardeiul impreuna cu prazul la calit in ulei .
Cand ardeiul isi schimba culoarea si ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile .
Caliti impreuna cam 5 minute pana...
Citricele se curata si se feliaza.
Portocala are diametrul mai mare , intai se taie pe jumatate , apoi se taie felii .
Ceapa rosie se curata se taie rondele , se sareaza si se stropeste cu otet .
Pe un mic platou aranjati citricele .
Din loc in...
Vinetele se coc de preferinta pe gratar . Se curata de pelite si se toaca .
Folosit pentru tocare cutit de acela artizanal de lemn .
Daca le tocati cu robotul in mod greu de controlat se pot zdrobi semintele si gustul va fi ori prea amarui , ori prea piscacios , ori amandoua !!!...
Se taie prazul marunt .
Amestecati iaurtul cu ulei si vinetele tocate .
Puneti prazul tocat si amestecati .
Sarati si piparati .
Am gustat si mi-au parut vinetele prea seci .Asta pentru ca s-au scurs foarte bine de zeama .
Am pus...
Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece .
Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie.
Boabele de porumb din conserva se scurg de lichidul in care sunt conservate si se spala cu apa rece3 . Scurgeti intr-o sita ....
Vinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei.
Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt
Ceapa alba se toaca marunt .
Ardeiul iute rosu se taie rondele .
Castravetii se taie cubulete .
Intr-un bol incapator amestecati vinetele ,...
Castravetii se curata si se taie rondele .
Ceapa rosie se taie pestisori .
Ardeiul se curata de seminte si se feliaza .
Salata verde bine spalata se rupe cu mana in bucati mai mici .
Peste legumele astfel pregatite se pune ulei de masline , zeama de lamiie si...
Intai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt.
Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt si mustar .
Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza .
Legumele taiate se incorporeaza in sosul de iaurt .
Adugati si fasolea si...
Rosiile se spala si se feliaza.
Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori .
Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare .
Tot acum se pune si oregano maruntit . Piparati .
Amestecati toata compozitia bine....
Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant .
Pentru operatiunea aceasta puteti folosi p perie sau un burete abraziv pe care le folositi doar in acest scop. Eu mai spal cartofii si radacinoasele cu un asemenea burete .
Fierbeti...
Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu sare 15minute .
Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii .
Scurgeti fasolea intr-o sita . Cremvustii se feliaza rondele .
Ceapa verd ese taie...
Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute .
Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul .
Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa ....
Portocala se curata, se taie in doua si se feliaza.
Branza cremoasa se taie cu in cubulete cu grija ca sa nu se sfarme .
Sfecla coapta se curata si se marunteste .
Ceapa rosie se taie cubulete .Ceapa verde se taie marunt .
Amestecati caperele si ceapa rosie cuputin...
Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil.
Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca .
Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele...
Curatati si spalati legumele .
Ceapa si ardeiul se maruntesc .
Ridichile se taie feliiute si se sareaza ca sa se inmoaie putin .
Amestecati tonul in ulei cu sare , condimente , putin ulei de masline si cu zeama de lamaie .
Pe o farfurie puneti salata verde rupta...
Fasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt.
Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa .
Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti consistenta preferata .
Spre sfarsitul fierberii se pun si bucatile de cabanos .
Scurgeti fasolea si...
Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ].
Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate miezul.
Lasati vanata sa se raceasca.
Puneti vanata curatata in vasul blenderului si stoarceti...
Legumele se curata si se spala.
Castravetii, ridichea si ardeiul iute se taie rondele .
Salata verde se marunteste .
Asezati frumos legumele pe un mic platou .
Sarati usor si stropiti cu otet de mere .
Presarati cu codite de ceapa verde .
In mijloc...
Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant .
Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita .
Maruntiti conopida , usturoiul si patrunjelul .
Taiati cubulete ardeiul kapia .
Ingredientele...
Pentru inceput se scurg ciupercile din saramura si se clatesc cu apa. Se lasa sa se scurga intr-o sita.
Se prepara un sos din smantana, ulei si mustar. Sarati.
Condimentati sosul cu rozmarin, usturoi granulat si piper.
Se marunteste jambonul, morcovul, patrunjelul si ardeii...
Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa .
Ardeiul iute verde se taie rondele .
Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute , otet de mere si ulei de masline .
Salata de verdeturi se pune intr-o farfurie .
Deasupra dispuneti mozzarella de...
Marul se spala, se curata de seminte si se feliaza .
Morcovul curatat s etaie rondele .
Telina se marunteste .
Macroul se curata de piele si de oase .
Eu nu arunc pielea afumata a macroului . O folosesc sa dau gust ciorbelor de peste .
Frunzele verzi...
Portocala s edecojeste si se taie marunt .
Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor !
Ardeiul iute se taie cubulete .
Ceapa rosie se toaca marunt .
Tonul se scurge de saramura .
Legumele se amesteca cu otet de mere ....
Legumele se curata si se spala .
Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta .
Somonul se rupe bucatele .
Portocala se taie cuburi .
Ceapa rosie se toaca marunt .
Amestecati toate ingredientele pregatite cu frunzele de salata .
Adugati otet de mere ....
Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert .
Taiati cubulete , legumele .
Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste .
Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place .
Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe...
Reteta de salata broccoli cu mozzarella
Iata cum se prepara Reteta de salata broccoli cu mozzarella Broccoli se fierbe in apa clocotita cu sare timp de 5 minute. Doar cat sa se inmoaie putin si sa nu apuce sa isi schimbe culoarea. Scurgeti brocolii de apa fierbinte si il puneti in apa cu gheata pentru a se pastra culoarea...
Salata a la boeuf, cu porumb, fara maioneza
Carnea si legumele se curata si se pun la fiert intregi ,din timp. Ceapa se scoate din zeama si se arunca . Lasati sa se raceasca bine legumele si carnea Zeama a fost folosita la o supa cu taitei . Preparati,, Maioneza " -falsa din iaurt ulei , mustar , sare...
Salata de conopida cu branza Cheddar si orez
Se amesteca intai iaurtul cu mustar si ulei . Condimentati cu sare si piper . Patrunjelul se toaca marunt . La fel se toaca si ceapa rosie . Ardeiul gras si morcovul fiert se taie cubulete . Amestecat ingredientele maruntite in sos impreuna cu...
Salata cu mozzarella si crutoane de mamaliga
Pentru inceput am luat mamaliga rece din frigider care acum era ferma . Am indreptat colturile bucatii de mamaliga si am taiat mici crutoane de 1.5/1.5 cm . Am infierbantat o tigaie teflonata si am pus in ea cubuletele de mamamliguta stropite cu putin ulei . Am condimentat cu...
Salata mediteraneana de ton
Rosiile se spala si se taie cubulete . Ceapa se curata si se taie marunt . Porumbul se scurge din lichidul in care s-a conservat si se limpezeste cu apa rece . Sarati ceapa si o amestecati cu boabele de porumb, frunzele verzi si tonul cu tot cu ulei . Dati aciditate...
Salata de vinete cu ciuperci si ardei
Se toaca marunt ardeiul si ceapa . Se scot ciupercile intr-o sita si se clatesc cu apa rece . Se pune ceapa si ardeiul impreuna cu prazul la calit in ulei . Cand ardeiul isi schimba culoarea si ceapa devine sticloasa se adauga ciupercile . Caliti impreuna cam 5 minute pana...
Salata de citrice cu burrata
Citricele se curata si se feliaza. Portocala are diametrul mai mare , intai se taie pe jumatate , apoi se taie felii . Ceapa rosie se curata se taie rondele , se sareaza si se stropeste cu otet . Pe un mic platou aranjati citricele . Din loc in...
Salata de vinete cu iaurt si hrean
Vinetele se coc de preferinta pe gratar . Se curata de pelite si se toaca . Folosit pentru tocare cutit de acela artizanal de lemn . Daca le tocati cu robotul in mod greu de controlat se pot zdrobi semintele si gustul va fi ori prea amarui , ori prea piscacios , ori amandoua !!!...
Salata de vinete cu praz si iaurt
Se taie prazul marunt . Amestecati iaurtul cu ulei si vinetele tocate . Puneti prazul tocat si amestecati . Sarati si piparati . Am gustat si mi-au parut vinetele prea seci .Asta pentru ca s-au scurs foarte bine de zeama . Am pus...
Salata cu sunca, porumb dulce si conopida
Conopida se fierbe in apa cu putin bicarbonat de sodiu, se limpezeste cu apa rece . Conopida se albeste frumos si va fi mult mai buna pentru digestie. Boabele de porumb din conserva se scurg de lichidul in care sunt conservate si se spala cu apa rece3 . Scurgeti intr-o sita ....
Salata de vinete cu maioneza si castraveti murati
Vinetele congelate se dezgheata la temperatura camerei. Daca este nevoie , tocati vinetele mai marunt Ceapa alba se toaca marunt . Ardeiul iute rosu se taie rondele . Castravetii se taie cubulete . Intr-un bol incapator amestecati vinetele ,...
Salata cu file de somon salbatic
Castravetii se curata si se taie rondele . Ceapa rosie se taie pestisori . Ardeiul se curata de seminte si se feliaza . Salata verde bine spalata se rupe cu mana in bucati mai mici . Peste legumele astfel pregatite se pune ulei de masline , zeama de lamiie si...
Salata de fasole verde cu bacon, cartofi si iaurt
Intai se taie cartofii, prazul si gogosarul marunt. Intr-un bol se amesteca uleiul cu iaurt si mustar . Se sareaza si se pipareaza acest amestec si se omogenizeaza . Legumele taiate se incorporeaza in sosul de iaurt . Adugati si fasolea si...
Salata de rosii cu masline si branza Cheddar
Rosiile se spala si se feliaza. Ceapa se taie rondele. La fel se taie si maslinele de diverse culori . Amestecati ceapa cu masline , ulei, zeama de lamie si sare . Tot acum se pune si oregano maruntit . Piparati . Amestecati toata compozitia bine....
Salata de sfecla rosie cu ghimbir si mandarine
Bucatile de sfecla se curata de frunze si se spala foarte bine de pamant . Pentru operatiunea aceasta puteti folosi p perie sau un burete abraziv pe care le folositi doar in acest scop. Eu mai spal cartofii si radacinoasele cu un asemenea burete . Fierbeti...
Salata de fasole verde fideluta, cu cremvusti si iaurt
Fasolea verde se curata la capete, se rupe mai marunt si se fierbe in apa cu sare 15minute . Acum puteti sa fierbeti cateva minute si cremustii . Scurgeti fasolea intr-o sita . Cremvustii se feliaza rondele . Ceapa verd ese taie...
Salata de fasole verde frantuzeasca cu cheddar
Fasolea verde curatata si rupta mai marunt se fierbe in apa cu sare 20 minute . Daca doriti sa pastreze o culoare de verde , nu exagerati cu fiertul . Se scurge apa de pe ea si se clateste cu apa foarte rece [ chiar de la frigider ] pentru a pastra culoarea frumoasa ....
Salata de sfecla rosie, portocale si branza cremoasa
Portocala se curata, se taie in doua si se feliaza. Branza cremoasa se taie cu in cubulete cu grija ca sa nu se sfarme . Sfecla coapta se curata si se marunteste . Ceapa rosie se taie cubulete .Ceapa verde se taie marunt . Amestecati caperele si ceapa rosie cuputin...
Salata de vinete cu iaurt si chimen
Tocati marunt vinetele cu tocatorul special din lemn sau silicon sau cu un cutit inoxidabil. Pe vremuri cand erau si cutite din diverse aliaje , exista riscul ca vinetele sa se oxideze , sa se inegreasca . Vinetele nu trebuie tocate cu robotul pentru ca se zdrobesc semintele...
Salata light cu ton
Curatati si spalati legumele . Ceapa si ardeiul se maruntesc . Ridichile se taie feliiute si se sareaza ca sa se inmoaie putin . Amestecati tonul in ulei cu sare , condimente , putin ulei de masline si cu zeama de lamaie . Pe o farfurie puneti salata verde rupta...
Salata de fasole galbena cu cabanos si smantana
Fasolea se curata si se spala si se rupe mai marunt. Mie imi place sa tai/ rup fasolea mai marunt pentru salata sau supa . Fierbeti fasolea in apa cu sare pana obtineti consistenta preferata . Spre sfarsitul fierberii se pun si bucatile de cabanos . Scurgeti fasolea si...
Salata de vinete orientala a la Ruxy
Vanata se spala, se inteapa cu un varf de cutit si se coace la gratar sau cuptor [ cum aveti posibilitatea ]. Dupa coacere vanata se despica in doua si cu olingura se scoate miezul. Lasati vanata sa se raceasca. Puneti vanata curatata in vasul blenderului si stoarceti...
Salata cu hering afumat
Legumele se curata si se spala. Castravetii, ridichea si ardeiul iute se taie rondele . Salata verde se marunteste . Asezati frumos legumele pe un mic platou . Sarati usor si stropiti cu otet de mere . Presarati cu codite de ceapa verde . In mijloc...
Salata de conopida cu piept de pui si iaurt grecesc
Pieptul de pui din friptura se marunteste bine si se prajeste ,intr-o tigaie cu putin ulei , pana se face crocant . Conopida fiarta se spala si se scurge intr-o sita . Maruntiti conopida , usturoiul si patrunjelul . Taiati cubulete ardeiul kapia . Ingredientele...
Salata de ciuperci cu smantana, jambon si ardei copti
Pentru inceput se scurg ciupercile din saramura si se clatesc cu apa. Se lasa sa se scurga intr-o sita. Se prepara un sos din smantana, ulei si mustar. Sarati. Condimentati sosul cu rozmarin, usturoi granulat si piper. Se marunteste jambonul, morcovul, patrunjelul si ardeii...
Salata cu mozzarella de buffalo si sumac
Frunzele verzi se spala si se scurg de excesul de apa . Ardeiul iute verde se taie rondele . Amestecati frunzele cu rondele de ardei iute , otet de mere si ulei de masline . Salata de verdeturi se pune intr-o farfurie . Deasupra dispuneti mozzarella de...
Salata cu macrou afumat si mar
Marul se spala, se curata de seminte si se feliaza . Morcovul curatat s etaie rondele . Telina se marunteste . Macroul se curata de piele si de oase . Eu nu arunc pielea afumata a macroului . O folosesc sa dau gust ciorbelor de peste . Frunzele verzi...
Salata cu ton si portocala
Portocala s edecojeste si se taie marunt . Salata verde se spala si se taie fasiute . Lasati cateva frunze pentru decor ! Ardeiul iute se taie cubulete . Ceapa rosie se toaca marunt . Tonul se scurge de saramura . Legumele se amesteca cu otet de mere ....
Salata cu somon afumat si portocala
Legumele se curata si se spala . Ridichile si morcovii se taie dupa dorinta . Somonul se rupe bucatele . Portocala se taie cuburi . Ceapa rosie se toaca marunt . Amestecati toate ingredientele pregatite cu frunzele de salata . Adugati otet de mere ....
Salata a la Olivier, fara maioneza
Pulpele si legumele se scot din zeama in care au fiert . Taiati cubulete , legumele . Carnea sde gaina se alege de pe os si se marunteste . Eu nu folosesc nici piele pentru ca de mica nu imi place . Mazarea se fierbe respectand timpul de preparare de pe...