publicat la 09.01.2024
publicat la 09.01.2024
publicat la 12.09.2022
Pentru ca să nu rămâi de căruţă şi săptămâna asta, va trebui să ţii două pietre în gură de fiecare dată când te sună vreun obsedant. E bine să le fierbi în prealabil. Dacă n-ai prealabil, dă-le un pic prin muştar
Bucataras.ro
[email protected]
pulpa de porc in foi de varza acra
pulpa de porc se spala . cu ajutorul cutitului se fac intepaturi adinci in care se introduce carnatul, ardeiul rosu usturoiul si coditele de ceapa din loc in loc . se condimenteaza pulpa cu sare , piper , rozmarin si se prajeste in tigaia cu putin ulei pana prinde crusta pe toate...
Levesa [ supa ] de gaina cu razalai
carnea se spala , legumele , se curata si se spala . se pun impreuna cu sare dupa gust , piper , foi dafin intr-o oala cu apa . eu am preparat in oala sub presiune , timp de o ora . pt razalai se procedeaza astfel : se bat 2 oua cu putina sare si se framanta cu faina cat...
PANGASIUS CU CRUSTA MSM LA CUPTOR
bucatile de file de pangasius se spala , se portioneaza , se stropesc cu zeama de lamaie , se ung cu o pasta de ardei si usturoi pisat . se bat bine cele doua oua cu furculita . se amesteca macul , susanul si faina de malai pangasiul se trece prin faina alba...
Cabanos in foietaj
se desfac cele doua foi din pachet [ operatiunea se efectueaza usor , foile find impaturate in folie ] fiecare foaie se imparte in 9 parti . in fiecare dreptunghi de foie se aseaza o bucata de cabanos si se ruleaza si se fac crestaturi. se presara dupa preferinta...
Curcan cu taitei de orez in stil asiatic
carnea de curcan se taie fasii cat mai inguste se sareaza si se prajeste in unt impreuna cu ghimbirul taiat fasii. ardeiul si usturoiul se curata , se spala impreuna cu restul legumelor si se taie fasii lunguiete si inguste . curcanul se scoate din tigaie , in untul ...
Omleta cu rosii si cascaval
ouale se bat spuma impreuna cu sarea si piper dupa gust , se adauga smantana si faina . intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajeste 30 secunde rosia taiata cubulete se adauga ouale . se rade cascaval. se impatura omleta in doua si se scoate pe o farfurie. se...
Pateu cu ficat
ficatul se curata de pelite se spala si se tine intr-un bait format din lapte si miere . se fierbe ficatul cu 2 foi de dafin . ceapa se taie si se caleste putin in unt . se zdrobeste cu furculita ,se amesteca ficatul cu ceapa ,smantana , coniac, sare ,...
Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat
fasolea se spala si se pune la infoiat cu o seara inainte . legumele se curata , se spala si se taie in forma dorita . fasolea se da un clocot cu o jumatate lingurita de bicarbonat , apoi apa se arunca . intr-o oala cu apa in clocot se pune fasolea, ceapa , morcovul, albitura...
Cafea cu menta
preparati o cafea la filtru ,dar langa cafeaua macinata puneti in plus si menta . in vasul filtrului puneti inainte batonul de scortisoara si mierea . intr-un pahar cu picior puneti cafeaua preparata , lapte si coniac . decorati cu frisca , granule de ciocolata si scortisoara.
Ciuperci cu carnaciori la cuptor
ciupercile se spala, se sareaza si se pipareaza . in fiecare palarie se pune putina branza de burduf [ atat cat sa faca priza cu carnaciorul ] , carnaciorul de bere crestat in patru in varf cu o bucatica de mozzarella . se pun intr-o tava teflonata , se stropesc cu ulei de...
Supa de salata verde
legumele se curata si se spala . se pune la fiert o oala cu 4 l apa . cand clocoteste se pune in ea morcovul razuit mare , ceapa si usturoiul taiate + slaninuta taiata feliute si orezul . dupa 20 min se bate oul cu furculita + smantana , usor se adauga...
Ciorba de peste
Preparare ciorba de peste capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os. legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se...
Supa rapida de legume cu noodles
legumele se curata, se spala si se taie in forma dorita , ceapa se pune intreaga , se pun la fiert in apa clocotita cu sare . se fierb sub capac cam 25min . se adauga la sfarsit salata verde taiata fideluta , patrunjel verde si piper .
Gomboti [ galuste ] cu prune de post
pesmetul se prajeste in 100 ml ulei pana devine auriu , se adauga apoi zahar dupa gust . prunele se curata de samburi si se amesteca cu scortisoara si zahar cartofii se spala , se fierb in coaja cu putina sare . cand sunt fierti se curata . se zdrobesc cat sunt fierbinti si...
Ciorba de perisoare de vita cu tarhon
legumele se curata si se spala . orezul se spala . ceapa ,rosia si ardeiul se taie cubulete , morcovul si albitura se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mari . se calesc in putin ulei si se pun e cam 3 l apa . cand clocoteste apa se pun perisoarele astfel preparate:carnea...
Ardei iuti cu stafide
pregatiti borcanele , le spalati temeinic , iar capacele le fierbeti . curatati ardeii de coditele prea lungi si ii spalati. claditi ardeii in borcane cu stafide printre ei . incalziti otetul , puneti zaharul si sarea si amestecati pana se dizolva . puneti zeama...
Prajitura cu iaurt si branza de vaca
se spala ouale se sparg intregi si se pun intr-un bol mare . ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul . la sfarsit se pune faina in ploaie , pe rand sa nu se faca cocoloase si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie . aluatul...
Iaurt cu fructe 2
fructele se spala se curata si se taie cubulete . jumatate din iaurt se amesteca cu 4 linguri din dulceata preferata . in pahare de sticla se alterneaza randurile de fructe cu cele de iaurt .
Tartine cu icre capelin si anchoise
feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung cu unt . pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise . se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare . la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de...
Supa de fasole verde cu afumatura
osul afumat se opareste cu apa clocotita, prima apa se arunca . se pun intr-o oala afumatura cu 3 l apa , cand clocoteste se pune morcovul , ceapa ,rosia , ardeii , usturoiul taiate ,dupa dorinta . se lasa sa fiarba 30 min , se adauga si fasolea congelata si se mai fierb...
Frigarui de iarna la cuptor
carnea se spala se feliaza bucati mai mici . slanina si carnatul se taie bucati . se curata , spala si feliaza legumele . usturoiul se curata si se zdrobeste . se amesteca carnea, slanina , carnatul, legumele cu restul ingredientelor si se lasa 2 ore la rece ....
Paprikas cu smantana a la Kati
pulpele se curata , se taie in doua si se spala . ceapa si ardeii se curata se spala si se taie cubulete marunte . carnea de pui se prajeste pana se rumeneste in ulei incins.se scoate pe un platou alaturat. in uleiul fierbinte caliti usor ceapa si ardeii cubulete pana...
Costita de vitel la cuptor
costita de vitel se portioneaza, se spala si se opareste , dupa care apa se arunca .cartofii se curata se spala si se taie in sferturi. usturoiul se curata si se zdrobeste , dupa care se amesteca cu pasta de ardei, maghiran, nucsoara, sare ,piper si ulei.acestea se toarna peste costitele...
Dorada regala cu ghimbir si busuioc
se curata si se spala dorada regala . se fac crestaturi adanci pe partile laterale . se curata ceapa si usturoiul .ghimbirul il spalati. se feliaza rosia. ceapa,usturoiul si radacina de ghimbir. din ulei, sos soia , zeama de lamaie ,sare piper ,boia si busuioc faceti un...
Salata persana cu snitel umplut
cartofii se curata , se spala , se taie in opt , se fierbin apa cu sare . dupa fierbere se scurg si se amesteca cu putin ulei si piper. din sfecla rosie se face o salata obisnuita . se spala ,fierbe , , curata , feliaza si se amesteca cu sare , otet si chimen . din...
Tocanita de vacuta cu legume
carnea se spala si se portioneaza bucati potrivite, se caleste in ulei . legumele se curata si se spala . se adauga si se calesc usor ceapa cu ardeiul , usturoiul, mai apoi se adauga rosiile taiate f. marunt . se pune apa ,sare , boia si se fierbe . la sfarsit se presara cu...
Slaninuta cu boia
spalati slanina si o increstati . o puneti la fiert cu usturoiul taiat feli si sare [reteta spune sa pui mujdei de usturoi dupa ce o scoti de la fiert, eu prefer sa fierb usturoiul cu slanina e mai usor , light daca se poate spune ]. dupa ce a fiert se scoate din apa si cat e...
Pastravi a la jamie
pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate se aseaza in tava cu usturoiul feliat , cimbru ,sare si piper . se stropeste cu ulei de masline, zeama de lamaie ,si sos de soia . se da la cuptor bine incalzit 30 min , foc iute . se decoreaza cu ardei si...
Curcan cu portocale
pulpele de curcan se spala bine si se incresteaza [ vezi imagine] . se curata usturoiul si morcovii . se feliaza baconul si rosia . din zeama de portocala , ulei, piper, boia, busuioc ,sare se prepara o mixtura cu care se maseaza pupele de curcan . se...
Biban de mare cu surimi
se despica pestii , se curata , se spala . din ulei , sare , piper, boia, maghiran , usturoi zdrobit, zeama si coja razuita de la o lamaie se face un sos . se amesteca surimii cu sosul rezultat. bibanii se aseaza intr-o tava umpluti cu o parte din surimi si o rosie...