Prajitura cu iaurt si branza de vaca

de mihaelar63 in Prajituri, 19 Ian 2010 | 13613 vizualizari

 

fiul meu m-a intrebat ieri ,, chiar te lasa inima sa imi promiti ceva dulce de 3 saptamani si sa nu faci ? ''
cum azi avea examen , n-am avut incotro si m-am apucat de treba , ceva simplu ca eu dupa dulciurile de casa nu ma prea dau in vant sa le prepar [ doar sa le consum ].

 

INGREDIENTE

  • pt blat  : 4 oua intregi 
  • 1 iaurt mare  - aprox 500 ml 
  • 1 cana ulei
  • 2 cani zahar
  • 4 cani faina
  • 1 praf de copt
  • pt crema :1 kg branza vaci
  • 3 oua 
  • 1 cana zahar
  • 2 zahar vanilat
  • coaja  razuita de la o lamaie
  • 200 gr. stafide
  • fructe pt. ornat :3 mandarine+ 3 kiwi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu iaurt si branza de vaca:

  1. se spala ouale se sparg intregi  si se pun intr-un bol mare .
  2. ouale se amesteca cu ajutorul unui tel si se adauga la ele uleiul , iaurtul si zaharul .
  3. la sfarsit se pune faina in ploaie , pe rand sa nu se faca cocoloase si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie .
  4. aluatul obtinut ca o smantana mai groasa se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt  si se da la cuptor aprox 30 min .
  5. in acest timp se bat celelalte 3 oua  si se amesteca cu zaharul , zahar vanilat  coaja de lamaie razuita  si stafide .
  6. se verifica prajitura din cuptor , daca aluatul s-a intarit si e aproape copt , se toarna deasupra crema de branza de vaci .
  7. se decoreaza cu fructele  de sezon sau preferate .[ am facut chiar cu struguri ]
  8. se da la cuptor pana se intareste crema de branza .

TIPS-URI

1

stafidele puneti-le la imuiat in apa cu esenta de rom cu cateva ore inainte , se vor hidrata si umfla , vor fi mai aromate .

2

taiati prajitura rece .

3

puteti servi si cu frisca .

4

este o reteta usoara care-mi ,, iese " si  care nu cere abilitati de de maestru cofetar

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu iaurt si branza de vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

07.03.2010, 07:30

si mie imi place f mult

tanyapatap 1

12.12.2010, 16:45

mihaelar63 1

13.12.2010, 20:16

Tanya multumesc o iau ca pe o incurajare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si stafide