Ciorba de perisoare de vita cu tarhon

de mihaelar63 in Ciorbe, 19 Ian 2010 | 10067 vizualizari

 

asa prepar eu ciorba de perisoare

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  •  1 patrunjel radacina
  • o felie telina
  • 2 rosii
  • ulei
  • sare
  • 150 ml. bulion
  • tarhon din otet
  • frunze de patrunjel
  • ptr perisoare :
  • 500 gr. carne vacuta tocata
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita faina
  • patrunjel verde 
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare de vita cu tarhon:

 

  1. legumele se curata si se spala . orezul se spala .
  2. ceapa ,rosia si ardeiul se taie cubulete , morcovul si albitura se razuiesc prin razatoarea cu ochiuri mari .
  3. se calesc in putin ulei si se pun e cam 3 l apa .
  4. cand clocoteste apa se pun perisoarele astfel preparate:carnea tocata se amesteca cu un oul , faina ,frunze de patrunjel, sare , piper si boia dupa gust .cu miinile unse cu ulei se formeaza bilute  putin mai mari ca niste nuci .
  5. se fierb la foc mic cam 30 min .
  6. se acreste cu bulion  si tarhon in otet.
  7. se decoreaza cu verdeata dupa gust : patrunjel, marar sau telina .

TIPS-URI

1

cine doreste poate pune si smantana

2

bulionul si tarhonul se pune doar la sfarsit , daca se pune la inceput , legumele ramn tari si nu se mai fierb bine.

3

daca doriti mai acra puneti putin otet aromat de la tarhon .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare de vita cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Oana 1

20.01.2010, 20:48

Ce bine arata!! tu ai pus tarhonul in otet? poate ne pui si reteta, pliz|! N-am mancat niciodata cu tarhon si tare mi-ar placea!

mihaelar63 1

20.01.2010, 21:49

tarhonul in otet e chiar mai aromat si mai gustos decat cel verde . tarhonul se spala , incearca sa rupi frunzulitele de pe tulpina , le pui in borcan si torni otet peste ele . atat..
tarhonul verde este ,,bio '' din gradina mea .categoric de origine controlata .

rivka 1

20.01.2010, 22:13

si maica-mea tot in otet il pune, eu am din pacate doar uscat,,,,la plic.
oana se gasesc de cumparat sa stii la plic e bun, eu folosesc tarhon la ciorbe cu carne si la tocanite (de cartofi de ex) nu concep fara tarhon dar probabil fiindac asa m-am obisnuit, depinde gusturi s-ar putea sa nu va placa daca nu ati mai mancat(mie de ex nu-mi place busuiocul nici mirosul nu-l suport mi se face rau numai de la miros)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole pastai cu pipote si inimi