capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare 15 min ,dupa care se strecoara zeama.in strecuratoare se curata carnea de peste sa nu ramaie nici un os.
legumele se curata si se spala . morcovul si albitura se razuiesc pe razatoare a cu ochiuri mari .
ceapa ,ardeii , usturoiul , ardeiul iute se taie marunt si se pun intr-o oala si se prajesc usor impreuna cu restul legumelor razuite .
se toarna deasupra zeama de la fierberea pestelui si se mai fierb cam 15 min ,
se adauga la sfarsit bulionul in ciorba de peste , busuiocul, patrunjelul verde , zeama de lamaie si piperul .
cand se serveste la masa carnea de peste se pune in fiecare farfurie si se pune ciorba de peste deasupra .
TIPS-URI
1
zeama de lamaie se pune numai daca ciorba de peste va place mai acra .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.