Pastravi a la jamie

de mihaelar63 in Pastrav, 13 Ian 2010 | 14349 vizualizari

 

inspirata de o reteta a lui jamie oliver.aveam niste pastravi mici proaspeti , am zarit la supermarket lamai pitice [limequat] si mi-am zis ca se potrivesc !!!

 

INGREDIENTE

  • 8 pastravi mici  [ 150 gr/ buc]
  • 8 limequat [lamai pitice , vezi imaginea]
  • 1 lamie
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • sos de soia
  •  4 catei de usturoi
  • ardei pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastravi a la jamie:

  1. pastravul se curata si se spala , se incresteaza pe spate
  2. se aseaza in tava cu usturoiul feliat  , cimbru ,sare si piper .
  3. se stropeste cu ulei de masline, zeama de lamaie ,si sos de soia .
  4. se da la cuptor bine incalzit 30 min , foc iute .
  5. se decoreaza cu ardei si limequat .

TIPS-URI

1

dupa ce curatati pastravul il spalati in apa cu otet , nu va mai fi lipicios

2

serviti cu un sos de usturoi si smantana .

3

nu uitati de pahar de vin alb sec si rece .[ ex. feteasca regala ]

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastravi a la jamie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Teo 1

13.01.2010, 22:46

dupa zambetul pe care il afisati pareti ''bine crescuta'' vesela si ''de treaba'',in bucatarie;sunt nebuna dupa peste ,iar sosul cu smantana si usturoi e grozav.

mihaelar63 1

14.01.2010, 00:00

chiar prea bine crescuta
ptr sos o sa revin cu reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav pe pat de rosii in sos tomat