Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI336
Retete / Dulciuri

Rulada "Krem a la Krem"

In Prajituri la 18 Noi 2011

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca de bezea. Se freaca galbenusurile cu ulei, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un...

Clatite cu cafea

In Dulciuri la 17 Noi 2011

Cafeaua se poate inlocui cu ness (2 linguri), pe care il vom dizolva intr-o cana cu  apa. Faina se amesteca cu laptele caldut si cafeaua. Vom obtine o compozitie ca o smantana. Se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie si se mixeaza bine. La sfarsit, incorporam si...

Semifreddo de orez

In Dulciuri la 16 Noi 2011

Laptele se pune la fiert. Cand da in clocot se adauga orezul spalat si scurs bine de apa. Se fierbe la foc mic, ametecand din cand in cand, pana orezul se umfla si absoarbe tot laptele. Dam deoparte si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit aromam cu vanilie dupa gust. Galbenusurile se...

Negresa cu crema de ciocolata

In Prajituri la 16 Noi 2011

Blat: Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 14 Noi 2011

Miezul de pepene galben il punem intr-un castron si il mixam pana obtinem o pasta in care vom incorpora usor laptele condensat. Smantana rece se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e neaparat necesar sa stea teapana, e de ajuns sa-si dubleze volumul. Se incorporeaza apoi usor in compozitia de...

Tort cu rulada si mousse de mascarpone

In Torturi la 11 Noi 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa, ca pentru bezea. Separat mixam galbenusurile cu uleiul, apoi turnam emulsia obtinuta peste spuma de albusuri. Amestecam usor cu o lingura sau la viteza cea mai mica a mixerului. La...

Batoane de cereale

In Dulciuri la 10 Noi 2011

Cele 2 tipuri de zahar se amesteca intr-o craticioara si se caramelizeaza usor. Se adauga apoi mierea si untul (atentie la aburii care se formeaza), se pune din nou vasul pe foc si se amesteca pana la omogenizare. Vom obtine un sos de consistenta smantanii pentru frisca. Se pune si ciocolata...

Inghetata cu ciocolata si nuca

In Dulceata / Gem la 10 Noi 2011

Pasta de nuca: Nuca macinata o punem la robot si o mixam pana incepe sa se lege. Adaugam uleiul si mixam din nou pana devine ca o pasta fina. Inghetata de casa : Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin ca o crema, isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Mixand usor...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 10 Noi 2011

Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie....

Mini tarte cu visine si bezea

In Prajituri la 10 Noi 2011

Aluat: Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Se adauga apoi oul si untul rece taiat cubulete si se incepe a framanta repede cu varful degetelor, pana se obtine un aluat compact si omogen. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru minim jumatate de...

Fursecuri

In Prajituri la 9 Noi 2011

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se incheaga din nou si devine ca o crema. Adaugam zaharul si esenta de vanile si mixam pana zaharul se topeste si crema devine spumoasa. Punem si oul si mixam bine bine pana la incorporarea completa. Turnam apoi faina si amestecam cu o lingura....

Popsicles - Inghetata pe bat

In Dulciuri la 9 Noi 2011

Punem in blender banana, lamaia curatata de coaja si samburi, capsunile si mierea. Le blenduim pana obtinem un piure fin. Daca veti considera necesar mai puteti adauga miere, dupa gust. Piureul de fructe se toarna in formele speciale de popsicle si se pun capacele cu betisoare. Se dau la...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 9 Noi 2011

Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa...

Inghetata vietnameza de cafea

In Dulciuri la 9 Noi 2011

Multumesc Mihaelei de inspiratie, pentru asa o inghetata buna buna si pe care am papat-o singura singurica. :)))) Punem laptele praf intr-un castron, apoi turnam smantana pentru frisca, cate putin, sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apoi laptele condensat si la sfarsit cafeaua. Omogenizam...

Tort cu mousse de iaurt si ciocolata

In Torturi la 7 Noi 2011

Blat: Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma densa si lucioasa, ca de bezea. Se amesteca galbenusurile cu uleiul, amestecand uosr, pana devin ca o crema. Se toarna peste spuma de...

Tort cu visine

In Torturi la 7 Noi 2011

Visinile se pun intr-o sita sa se scurga de zeama si li se scot samburii. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de...

Chec cu lamaie si bezea

In Prajituri la 4 Noi 2011

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma densa si deschisa la culoare. Mixand in continuare se adauga uleiul in fir subtire, apoi sucul de lamaie. La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt...

Deliciu cu ciocolata

In Prajituri la 1 Noi 2011

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Adaugam si faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase. Ciocolata si untul le topim la foc mic. Omogenizam si lasam la...

Pavlova

In Prajituri la 31 Oct 2011

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga otetul si...

Rulada cu crema de ciocolata

In Prajituri la 28 Oct 2011

Blat: Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua. Albusurile le...

Negresa cu mascarpone si dulce de leche

In Prajituri la 27 Oct 2011

Untul il topim partial, apoi il mixam pana se intareste din nou. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi ouale, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare si faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Mixam mascarponele, apoi adaugam dulce...

Invartite cu scortisoara

In Prajituri la 26 Oct 2011

Aluat: Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si incep sa apara basicute la suprafata. Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de...

Tort "Spirala cu ciocolata alba si jeleu de zmeura"

In Torturi la 27 Aug 2011

Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apoi se toarna peste bezea. Se ameteca usor cu o lingura sau la vitteza cea mai mica a mixerului. Separat amestecam faina cu praful...

Sandwich cu mascarpone

In Prajituri la 21 Iul 2011

Blat: Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus. Impartim compozitia in 2 parti si...

Inghetata cu ciocolata si cirese amare

In Dulciuri la 21 Iul 2011

Blat: Biscuitii ii punem la robot si ii mixam pana obtinem un pesmet fin. Adaugam untul topit si racit si mixam pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava de chec tapetata cu folie alimentara, nivelam si tasam bine cu o lingura. Dam la frigider pana pregatim...

Prajitura Noire

In Prajituri la 1 Iul 2011

Va povesteam la prajitura Blanc , cum ca m-a obsedat mult si bine aceasta reteta de prajitura, de cum am vazut-o la Licuta . La momentul respectiv mi-a iesit alba, dar trebuia sa fac si varianta originala. Ciocoholicul din mine nu mi-a dat pace. :))) Blat: Biscuitii se macina fin in...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 28 Iun 2011

O prajitura cu visine la fel de buna, aromata si pufoasa ca si cealalta varianta pregatita anul trecut. Este o reteta cu ingrediente putine, dar cu un rezultat delicios. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand,...

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 25 Iun 2011

Si cu asta (cred!) ca am incheiat cu dulceata pe anul asta. :)) Dulceata de cirese amare este dupa parerea mea cea mai buna dulceata. Voi puteti rezista unei portii de clatite cu dulceata ? Eu nu! :))) La fel ca si la dulceata de cirese nu am folosit mult zahar, una pentru ca am...

Inghetata cu lapte si cacao

In Dulciuri la 22 Iun 2011

Pana acum am testat multe retete de inghetata . Cu lapte, cu frisca, mascarpone... Categoric toate sunt foarte bune, noi fiind mari amatori de inghetata. Dar combinatia aceasta este atat de buna si nu necesita nici macar un pic de efort, incat trebuie sa o incercati macar o data. :)) Daca...

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 21 Iun 2011

Cireselor spalate si curatate de codite le-am scos samburii cu partea speciala a presei de usturoi. Pentru cine face cantitati mari de dulceata o masina speciala de curatat samburii va fi de mare ajutor. Punem ciresele curatate intr-o cratita cu fundul gros, apoi le acoperim cu...

Afisate 151 - 180 din 595 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]