Dulceata de zmeura

de Miha in Dulceata / Gem, 9 Noi 2011 | 5274 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de zmeura
  • 500 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Zmeura bine spalata si curatata se pune la fiert la foc foarte mic. Pana isi lasa zeama amestecam foarte putin. Cand zeama lasata de fructe a scazut cam la jumatate adaugam zaharul si amestecam usor cu o lingura de lemn. Din cand in cand curatam spuma de la suprafata si amestecam usor sa nu se prinda de fundul cratitei.

Fierbem dulceata pana obtinem consistenta dorita. Pentru a ne da seama de consistenta scoatem din cand in cand cate putin pe o farfurie, pentru ca atunci cand se raceste se ingroasa destul de mult.

Se pune fierbinte in borcane, se capseaza si se lasa sa se raceasca, cu capacul in jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura cu zero calorii