Pavlova

de Miha in Prajituri, 31 Oct 2011 | 6124 vizualizari

 

S-a tot scris despre acest desert, de la "povestea nasterii" si pana la mod de preparare. Eu ce pot sa va mai spun decat sa incercati si voi aceasta prajitura? Macar o data si mai apoi cand veti aduna albusuri la congelator nu mai faceti chec, faceti Pavlova. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite otet
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga otetul si amidonul si se omogenizeaza usor.

Pe o hartie de copt se deseneaza un cerc de marimea platoului pe care veti servi prajitura. Umplem cercul cu un strat de bezea. Restul de albus se spriteaza, formand marginea prajiturii.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru cca 50 de minute. Se lasa la racit in cuptor. Vom obtine un blat crocant la exterior si moale (usor gumat) la interior.

La mine focul mic e cam mare :)) si bezeaua a iesit bej nu alba. Daca si voi aveti aceeasi problema lasati usa cuptorului intredeschisa.

Smantana rece de la frigider se bate la viteaza mica a mixerului pana se face spuma, moment in care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Se mareste viteza si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Punem blatul pe un platou, umplem mijlocul cu frisca batuta si "motam" cu capsuni.

Atentie la momentul in care dezlipim hartia de copt si manevram blatul. Fiind crocant se crapa foarte usor.

Se serveste imediat.

In loc de capsuni se pot folosi orice alt fel de fructe de sezon: visine, cirese, fructe de padure...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu bezea - reteta 400