Pavlova

de Miha in Prajituri, 31 Oct 2011 | 6203 vizualizari

 

S-a tot scris despre acest desert, de la "povestea nasterii" si pana la mod de preparare. Eu ce pot sa va mai spun decat sa incercati si voi aceasta prajitura? Macar o data si mai apoi cand veti aduna albusuri la congelator nu mai faceti chec, faceti Pavlova. :))))

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 2 lingurite otet
  • 2 lingurite amidon
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 intaritor de frisca
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pavlova:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma a devenit tare si se tine de paletele mixerului incepem sa adaugam zaharul lingura cu lingura, mixand bine dupa fiecare. La final vom obtine o spuma lucioasa, care face tepi atunci cand scoatem paletele mixerului. Se adauga otetul si amidonul si se omogenizeaza usor.

Pe o hartie de copt se deseneaza un cerc de marimea platoului pe care veti servi prajitura. Umplem cercul cu un strat de bezea. Restul de albus se spriteaza, formand marginea prajiturii.

Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru cca 50 de minute. Se lasa la racit in cuptor. Vom obtine un blat crocant la exterior si moale (usor gumat) la interior.

La mine focul mic e cam mare :)) si bezeaua a iesit bej nu alba. Daca si voi aveti aceeasi problema lasati usa cuptorului intredeschisa.

Smantana rece de la frigider se bate la viteaza mica a mixerului pana se face spuma, moment in care se adauga zaharul si intaritorul de frisca. Se mareste viteza si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.

Punem blatul pe un platou, umplem mijlocul cu frisca batuta si "motam" cu capsuni.

Atentie la momentul in care dezlipim hartia de copt si manevram blatul. Fiind crocant se crapa foarte usor.

Se serveste imediat.

In loc de capsuni se pot folosi orice alt fel de fructe de sezon: visine, cirese, fructe de padure...

Daca ti-a placut reteta noastra "Pavlova" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu capsuni