publicat la 09.07.2021
publicat la 09.07.2020
publicat la 15.05.2020
Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!
Bucataras.ro
[email protected]
Briose din cartofi cu bacon in sos de rosii
Preparăm brioșele Rumenim ușor, în uleiul încins, baconul tăiat în fâșii subțiri, apoi îl lăsăm să se răcească. Tocăm pătrunjelul verde, mărunt. Dăm cașcavalul pe răzătoare. Cernem făina împreună cu praful de copt. Când baconul...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiate
Punem în recipientul unui blender merișoarele, smochinele și apa. Le transformăm într-un piure lipicios, care va constitui pasta pentru asamblarea batoanelor. Nu este nevoie de adaos de zahăr, deoarece atât fructele confiate cât și granola, sunt foarte dulci....
Aperitiv mini mozzarella pane
Scurgem bine mini mozarella de lichidul în care au stat, eventual, le tamponăm ușor și cu un ștergar de bucătărie. Amestecăm bine cele două ouă, cu un praf de sare și unul de piper. Punem într-un bol făina și în altul pesmetul. Având toate aceste...
Desert gogosi braziliene
Pregătim aluatul pentru gogoși cu glazură de cacao și nucă de cocos Separăm gălbenușurile de albușuri, iar albușurile le punem într-o caserolă și le dăm la congelator, pentru a le folosi mai târziu. Presărăm sare peste gălbenușuri, apoi zahărul și le mixăm...
Turte la tigaie cu branza si ceapa verde
Spălăm ceapa verde și mărarul și le tocăm mărunt, apoi le amestecăm bine cu brânzeturile. Cernem 500 g într-un vas, facem o adâncitură la mijloc și punem acolo drojdia și zahărul. Încălzim apa și turnăm puțină peste drojdie amestecând-o cu...
Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata
Spălăm scărița afumată, o porționăm și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clătim carnea și o punem din nou la fiert în 2,5 l de apă și o lăsăm să fiarbă 30-40 de minute, până...
Desert cosulete din aluat fraged cu gem si bezea cu nuci
Preparare aluat fraged. Pentru aluatul fraged amestecăm într-un bol, gălbenușurile cu un praf de sare, zahărul, untura, smântâna și untul rece, tăiat în cubulețe. Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și încorporăm,...
Mini sandvisuri pane cu salam si mozzarella
Feliem salamul, dar nu foarte subțire. La fel feliem și mozzarella. Se poate felia tot rotund ca și salamul, eu am lăsat-o sub formă dreptunghiulară, dar în așa fel încât să se încadreze în interiorul mini sandvișului. Cu un decupator sferic, decupăm...
Aperitiv grisine in mantou de jambon cu dovlecel
Alegem un dovlecel micuț, așa încât să-l putem felia de dimensiunea feliilor de jambon. Preparăm ușor feliile de dovlecel pe grillul încins, pentru a se înmuia și a deveni flexibile, tocmai bune de rulat. Nu presărăm sare pe ele, pentru că este jambonul...
Salata de legume la borcan, in straturi
Fierbem mai întâi ouăle, tari, pentru 8 minute, puse în apă rece cu puțină sare și puțin oțet, pentru a se decoji bine. Le scurgem apoi de apă, le trecem prin jet de apă rece, apoi le crăpăm ușor și le lăsăm în apă rece până se răcesc definitiv...
Desert minitarte cu crema de lapte condensat si ciocolata
Preparare coji pentru minitarte. Amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei cel puțin 30 de minute, cu untura, oul, zahărul cu aromă de vanilie și iaurtul în care am dizolvat bicarbonatul. Deci, amestecăm bine ingredientele de mai sus, apoi adăugăm, treptat,...
Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine
Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt....
Aperitiv coltunasi umpluti cu sunca presata si legume mexicane
Pregătim aluatul. Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu puțină sare. Facem o adâncitură la mijloc unde punem: ouăle, untul rece tăiat în cuburi și oțetul. Cu vârful degetelor frământăm aluatul, adăugând, treptat și apa rece....
Iahnie de fasole, de post
Fasolea se spală bine și se pune la hidratat în multă apă rece, de seara până dimineața, la frigider. Dimineața, se scurge apa, se clătește fasolea și se pune la fiert în apă cât să fie acoperită. Se adaugă și un praf de bicarbonat de sodiu, pentru a...
Ficatei de pui in sos de soia cu piure de cartofi
Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute. Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea sângelui, acestora. După acest interval, îî scurgem bine și îi tamponăm cu...
Desert tort ciocolatos cu crema de lamaie si fructe de padure
Prepararăm două blaturi, unul rotund și unul în formă de inimă. Punem mai întâi ciocolata la topit, împreună cu untul și laptele, la bain marie. Amestecăm continuu până la omogenizarea compoziției. Mixăm albușurile spumă cu un praf de sare, apoi...
Desert tarta cu ciocolata si blat din granola
Preparare baza pentru tartă cu ciocolată și blat din granola Măcinăm granola, dar nu foarte fin. Topim untul și îl adăugăm fierbinte peste granola măcinată. Amestecăm bine până la omogenizare. Tapetăm o formă cu pereți detașabili, cu hârtie de copt...
Desert tort cu crema de cappuccino si krantz
Preparare blat Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea fermă, care va sta fixă pe pereții recipientului, atunci când îl întoarcem invers....
Desert cosulete din ciocolata in forma de inimioare, umplute cu crema si capsuni
Pentru prepararea coșulețelor, topim ciocolata fie la bain marie, fie la microunde, apoi cu o pensulă ungem interiorul formelor de brioșe cu un strat de ciocolată. Le dăm la frigider pentru 10 minute, să se întărească stratul de ciocolată, apoi le mai ungem cu încă un...
Desert biscuiti cu aroma de lamaie
Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența. Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția....
Paratha sau paine plata foietajata preparata la tigaie
Topim untul într-un vas, la foc mic și îndepărtăm spuma, de câte ori se formează. Eu am îndepărtat-o de două ori. Untul care rămâne se trece printr-o sită deasă, sau prin tifon și se pune într-un recipient. De preferat ca recipientul să fie de...
Salata de ciuperci cu piept de pui si ananas
Punem pieptul de pui la fiert, în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma ce se formează pe parcursul fierberii. După fierbere, se scurge pieptul de pui și se lasă să se tempereze. Ciupercile se scurg bine și se clătesc, apoi se toacă mărunt, sau se trec prin robot....
Desert negresa cu zahar caramelizat si crema de nuci
Preparăm blatul pentru negresă cu zahăr caramelizat și cremă de nuci. Separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm spumă. Preparăm apoi siropul. Caramelizăm zahărul și adăugăm laptele fierbinte peste el, amestecând...
Aperitiv omleta cu sunculita taraneasca si ardei, in felii de paine
Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm. Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit. Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim...
Desert prajitura saseasca cu branza dulce si merisoare
Preparăm mai întâi stratul de griș pentru prăjitură săsească cu brânză dulce și merișoare. Punem laptele la fiert, iar când începe să fiarbă, adăugăm sarea și zahărul, amestecăm intens până la topirea acestora, apoi adăugăm grișul,...
Desert rapid cu piscoturi si crema de ciocolata
Preparăm crema de ciocolată. Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere. Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte. Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția...
Desert placinta cu mere si pere
Preparăm mai întâi umplutura de mere cu pere. Fructele trebuie să aibă timp să-și lase sucul și să vedem ce cantitate de amidon folosim pentru îngroșare. Am ales să folosesc de data aceasta amidon în loc de griș, să mai schimb gustul și textura....
Chiftele in sos de maioneza cu iaurt si ceapa rosie
Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare. Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi, dar eu am lăsat-o 5 ore și a fost suficient. Se toacă ceapa solzișori sau julien și se pune...
Crema de branza cu hering afumat si rosii deshidratate
Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are. Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie. Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt. Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi...
Aperitiv covrigei cu jumari si chimen
Mai întâi, trecem jumările prin robot, sau prin mașina de tocat și le mărunțim cât de fin se poate. Spargem ouăle într-un bol și dăm deoparte un gălbenuș, cu care vom unge covrigeii înainte de coacere. Peste ouăle din bol adăugăm condimentele( mai...