Când ai poftă de ceva dulce, fără coacere, acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată, este ideal.
Ideea acestui desert am preluat-o de la colega mea Iuliana - Rețetefeldefel.ro, pe blogul căreia l-am văzut prima dată și căreia îi mulțumesc frumos pentru inspirație!
Preparăm crema de ciocolată.
Punem frișca lichidă la încălzit, dar nu o lăsăm să ajungă la punctul de fierbere.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o adăugăm peste frișca fierbinte.
Amestecăm intens până când ciocolata se topește și compoziția devine omogenă.
Adăugăm și esența de mentă.
Dăm crema obținută la rece pentru 20 de minute.
Preparăm siropul pentru pișcoturi
Punem laptele la fiert cu un praf de sare.
Adăugăm zahărul și amestecăm intens până acesta se topește.
Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm esența.
Putem folosi apă în loc de lapte, nu e obligatoriu laptele, dar eu îl prefer.
Dăm siropul la rece.
Asamblam desertul rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată
Mixăm crema răcită până devine spumoasă, apoi o punem într-un posh cu dui.
Trecem piscoturile doar cu partea interioară prin sirop, pentru o fracțiune de secundă, apoi le așezăm cu partea însiropată în sus.
Avem mare grijă să nu le însiropăm prea rău, doar o idee și doar pe partea interioară să nu le stricăm aspectul.
Decorăm jumătate din pișcoturi cu crema de ciocolată, creând rotocoale cu poshul, apoi așezăm restul pișcoturilor deasupra și le presăm ușor peste cremă.
Le așezăm pe platou și le dăm la rece.
Eu le-am lăsat simple pentru că mi-a plăcut aspectul pișcoturilor bicolore, dar se pot glazura cu ciocolată albă sau neagă sau cu un jeleu de fructe.
Este de efect acest desert rapid cu pișcoturi și cremă de ciocolată și ne scoate din impas chiar și atunci când avem musafiri și suntem în criză de timp!
Să vă fie de folos!