Omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, este, așa, ca un sandwich, doar că feliile de pâine trebuie să fie mai mari, mai încăpătoare.
Eu am avut o pâine rotundă și am putut să tai felii mai mari.
Cu ingredientele din interior se poate jongla după gustul fiecăruia.
Tăiem feliile de pâine groase de 2 cm, iar cu vârful unui cuțit, le scobim miezul, lăsându-le marginile de aproximativ 2 cm.
Pregătim o tigaie încăpătoare și punem untul la topit.
Tăiem șunculița și ardeiul în bucăți mai mici și le rumenim în untul încins, dar nu mai mult de un minut.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare și puțin piper.
Așezăm feliile de pâine în tigaie și strângem în interiorul lor ingredientele ușor rumenite, apoi turnăm peste ingredientele din interior ouăle, împărțindu-le în mod egal.
Lăsăm frigănelele să se rumenească pe prima parte, apoi, cu ajutorul unei spatule, le întoarcem și le rumenim și pe cealaltă parte.
Cât se rumenesc pe cea de-a doua parte, presărăm deasupra lor, cașcavalul ras pentru a le gratina frumos.
Servim omleta cu șunculiță țărănească și ardei în felii de pâine, caldă, alături de legume proaspete, murături sau salată, dar este la fel de bună și rece, luată la pachet.
Miezul de la pâine, rămas, îl putem trece prin ouă bătute( 2 ouă) și facem frigănele, că poate nu sunt suficiente omletele noastre :D
Să vă fie de folos!