Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata

de Merisor in Ciorbe, 30 Mai 2018 | 6389 vizualizari

 

Mie îmi place ciorba de dovlecel cu roșii simplă, dar cum ai mei sunt mari iubitori de preparate cu carne, am adăugat de data aceasta și niște scăriță afumată și a ieșit chiar foarte bună.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 5 roșii bine coapte
  • 1 scăriță afumată( 800 g)
  • 2 cepe galbene
  • 2 grăunți de usturoi
  • 3-4 frunze de busuioc
  • un praf de cimbru uscat
  • un praf de piper măcinat
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras, galben
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare
  • 2 linguri bulion de zarzăre
  • 2,5 l apă
  • 110 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata:

Spălăm scărița afumată, o porționăm și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită.

O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi scurgem apa, clătim carnea și o punem din nou la fiert în 2,5 l de apă și o lăsăm să fiarbă 30-40 de minute, până începe să se desprindă carnea de pe os.

Nu uităm să îndepărtăm spuma care e formează.

Prima apă este pentru a îndepărta surplusul de afumătură, care nu este chiar sănătoasă.

Curățăm ceapa și morcovul, le tocăm mărunt și le călim  în uleiul încins, stropindu-le din când în când și cu puțină apă.

Punem apă la fiert cu puțină sare și opărim roșiile în ea, pentru a le putea curăța.

Când apa începe să clocotească, adăugăm roșiile și stingem focul.

Le lăsăm 2-3 minute, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm.

Când legumele de pe foc sunt bine pătrunse, adăugăm roșiile tocate în cuburi și le lăsăm să fiarbă  aproximativ 15 minute, timp în care condimentăm sosul obținut cu piper, usturoi răzuit, frunze de busuioc rupte și puțin cimbru.

Adăugăm apoi dovlecelul curățat și tocat în cuburi, aredeiul gras, de asemeni tocat în cuburi  și le amestecăm bine, lăsându-le să fiarbă 10 minute în sos, apoi adăugăm supa cu scărița afumată.

Gustăm ciorba și o acrim după gust. Eu am avut bulion de zarzăre, sau corcodușe.

O mai lăsăm să fiarbă aproximativ 10 minute, timp în care se întrepătrund toate gusturile, apoi adăugăm câteva fire de mărar verde, stingem focul și după 5 minute, adăugăm și pătrunjelul verde.

Servim ciorba de dovlecel cu roșii și scăriță afumată, simplă, cu ardei iute, sau cu smântână, după preferințe.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel cu rosii si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara