Îmi place mult sosul de soia, iar în combinație cu un sos de roșii dulceag rezultă un preparat tare gustos.
Iar ficățeii de pui sunt preferații noștri și se combină perfect cu piureul de cartofi.
Curățăm ficățeii și îi punem în lapte cât să fie acoperiți, pentru 20 de minute.
Acest procedeu ajută și la frăgezirea ficățeilor, dar și la coagularea sângelui, acestora.
După acest interval, îî scurgem bine și îi tamponăm cu prosoape absorbante.
Încingem uleiul într-un wok și adăugăm ficățeii bine scurși.
Îi lăsăm să se rumenească bine, întorcându-i pe toate părțile, apoi adăugăm și un cub de unt.
Adăugăm sosul de soia, amestecăm bine ficățeii, apoi adăugăm pasta de roșii și completăm cu puțină apă fierbinte.
Lăsăm ficățeii să se prepare în sos, sub capac, 10-15 minute, asezonându-i cu piper, cimbru, 1 foaie de dafin și sos de soia, dacă mai necesită.
Cât timp se prepară ficățeii, pregătim și piureul de cartofi.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tăiem în cuburi.
Îi punem la fiert în apă cu puțină sare și înlăturăm spuma, când se formează.
Lăsăm cartofii să fiarbă până încep să se sfărâme.
Îi scurgem, adăugăm untul tăiat în cuburi și îi pasăm cu dispozitivul de pasat, sau cu blenderul.
Adăugăm laptele fierbinte, pentru a dilua piureul, dar și pentru un plus de gust și cremozitate.
Adăugăm și parmezanul ras și dacă dorim un piure fin, îl trecem prin sită.
Servim delicioșii ficăței de pui, presărați cu pătrunjel verde, proaspăt tocat.
Mai punem și niște murături alături și deliciul este garantat!