Merg de minune la categoria „ Retete cu dragoste”, pentru ca au dragostea imprimata pe ei!
Sunt niște biscuiți ușor crocanți, cu o puternică aromă de lămâie, aromă ce îmi place mie tare mult.
Bineînțeles că aroma o putem alege în funcție de preferințe, eu ador vanilia și lămâia, la acest gen de biscuiți.
Nu sunt foarte dulci, dar se mai pot pudra cu zahăr, la final.
Eu i-am preferat simpli.
Amestecăm oul cu un praf de sare, apoi adăugăm coaja de lămâie, rasă fin și esența.
Frecăm untul moale, ținut la temperatura camerei aproximativ 45 de minute, cu zahărul pudră până devine ușor spumos, apoi adăugăm oul și omogenizăm compoziția.
Încorporăm, treptat, făina și frământăm un aluat destul de nisipos la început, dar care se va uniformiza pe parcurs, deci să nu ne speriem. :)
Adăugăm făină atât cât să se lege aluatul, nu trebuie să ne iasă un aluat prea ferm, el se va întări suficient la frigider, ținut cel puțin o oră.
Eu am folosit făină de țară, fară aditivi sau alte adaosuri.
După ce lăsăm aluatul la frigider cel puțin o oră, îl întindem pe masa de lucru, ușor înfăinată, într-o foaie subțire de 5-6 mm și îl decupăm cu forma de biscuiți.
Resturile de aluat rămase în urma decupajelor, le frământăm din nou și formăm o altă foaie, pe care o decupăm cu forma de biscuiți și tot așa, până ne rămâne foarte puțin aluat pe care îl aplatizăm și formăm și din el un biscuit.
Așezăm biscuiții cu aromă de lămâie, în tava tapetată cu hârtie de copt și îi coacem pentru maxim 15 minute, în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade.
Sunt foarte buni acești biscuiți cu aromă de lămâie, ușor crocanți, mai ales în prima zi, apoi se mai frăgezesc, mai ales dacă sunt păastrați în recipiente închise.
Să vă fie de folos!